základní část, 29. kolo
10.04.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Zwolle těsně přehrálo Twente a přiblížilo se k záchraně

Zwolle se poslední dobou celkem trápilo a v předchozích osmi ligových duelech hned šestkrát prohrálo, ovšem nyní zvládlo nesmírně důležitou bitvu s konkurenčním Twente a nakonec ho dokázalo přehrát nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu nakročilo ke svému cíli, neboť mu v tabulce patří třinácté místo s dvaatřiceti body a před šestnáctou barážovou příčkou Venla si vytvořilo téměř nedostižný jedenáctibodový odstup.

Naopak klub z Enschede prohloubil svou krizi, v uplynulých jedenácti zápasech Eredivisie zvítězil jen jednou a propadl se na deváté místo se sedmatřiceti body, pohárové příčky se mu tak neustále vzdalují. Tento sobotní duel nebyl příliš atraktivní, hosté se i přes jasnou územní převahu jen těžko dostávali do vyložených možností a již poněkolikáté ztroskotali na mizerné produktivitě.

Přitom začátek se jim povedl a do vedení se mohli dostat už po necelých čtyřech minutách, avšak ve stoprocentní možnosti selhal Menig a z bezprostřední blízkosti pouze trefil pravou tyč. PEC drželo se svým protivníkem krok a po necelé čtvrthodině hry dopravilo balón do prostoru tří tyčí, jenomže branka zkušeného finského obránce Lama nemohla platit vinou ofsajdu. Jediný gólový moment byl k vidění ve 35. minutě.

O vítězství PEC rozhodl sedmadvacetiletý útočník Virgil Misidjan, jenž po střele z pětadvaceti metrů v podání Pheraie a zákroku brankáře Drommela stál ve správnou chvíli na správném místě a ze sedmi metrů snadno usměrnil svou dorážku do poloprázdné branky. V následujících minutách byli hosté v ofenzivní fázi naprosto bezzubí a to samé platilo také po přestávce.

Jediná výraznější možnost se urodila necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, kdy po centru z křídla nebezpečně hlavičkoval Danilo a mířil přímo pod břevno, ale famózním zákrokem se prezentoval gólman Mous a udržel pro svůj tým nesmírně cenný tříbodový zisk.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele