základní část, 27. kolo
21.03.2021 16:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta po obrovské hrubce v závěru přišla o výhru v Almelu

Sobotní duel mezi Heraclesem a Spartou přinesl podle očekávání velmi vyrovnaný průběh a svého vítěze nakonec neměl. Za mírného favorita byl považován domácí celek, nicméně po konci utkání mohl být rád, že vybojoval alespoň bod za remízu 1:1. Celek z Almela totiž prohrával po necelé hodině hry a vyrovnávací gól vsítil až ve třetí minutě nastavení. V Eredivisii zůstává na deváté pozici se šestatřiceti body.

Rotterdamský celek znovu předvedl zodpovědný defenzívní výkon, svou šňůru bez porážky momentálně protáhl na čtyři utkání v řadě. Avšak inkasovaná branka v poslední možnou chvíli ji určitě mrzí, neboť naprosto stejným způsobem přišla o výhru také začátkem března v Emmenu. V tabulce se nachází na dvanáctém místě s jednatřiceti body, a i když je od sestupového pásma vzdálena na devět bodů, tak definitivní jistotu záchrany ještě nemá.

Toto utkání mnoho vyložených možností nepřineslo. Sparta sice o něco méně držela míč, na druhou stranu si vytvořila více střeleckých pokusů a soupeři dovolila jedinou ránu mezi tři tyče, která k její smůle hned skončila v síti. První poločas se nejčastěji odehrával v blízkosti půlící čáry, největší možnost byla k vidění ve 27. minutě. Po přesně načasované přihrávce napřáhl z hranice šestnáctky Auassar a s parádním zákrokem se vytáhl brankář Blaswich.

Po změně stran se nic zásadního neměnilo, ale hosté dokázali skvěle prorazit v 58. minutě. Po přímém volném kopu téměř z poloviny hřiště sklepl míč hlavou před sebe mladíček Burger a v brankovém území našel německého kanomýra Lennarta Thye, jenž ve skluzu nekompromisně zavěsil přímo pod břevno.

Heracles ve zbývajícím průběhu marně dobývalo defenzívu svého rivala a zdálo se, že se na srovnání stavu nezmůže, kýžené trefy se však přeci jen dočkalo. Těsně před koncem nastaveného času předvedl katastrofální zpětnou hlavičku belgický obránce Heylen a nechtěně uvolnil do vyložené příležitosti Raie Vloeta, jehož nechytatelný razantní projektil zapadl přesně do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / sporttube,com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele