základní část, 24. kolo
27.02.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Heracles proti Twente hned dvakrát vedl, ovšem nakonec s ním remizoval

Hráči Heraclesu po týden staré porážce ve Waalwijku (0:3) předvedli mnohem lepší výkon proti Twente, nicméně hned dvakrát neudrželi jednobrankové vedení a nakonec se rozešli se soupeřem smírně po výsledku 2:2. V Eredivisii tak nevyhráli potřetí za sebou a v tabulce se stále nacházejí na jedenáctém místě s devětadvaceti body. Celku z Enschede patří po druhém nerozhodném výsledku v řadě sedmá pozice s pětatřiceti body.

Domácí výběr vstoupil do tohoto sobotního utkání s velkým odhodláním a do vedení se dostal v 6. minutě. Po rohovém kopu se v ideální palebné pozici zjevil třiadvacetiletý belgický záložník Ismail Azzaoui a z deseti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Jenomže hosté na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho, neboť ani ne o sedm minut později dokázal srovnat Queensy Menig, jenž tak vsítil svou osmou branku v tomto ligovém ročníku.

Pětadvacetiletý hostující kanonýr využil odvráceného přímého volného kopu Narsingha, pak se ze čtrnácti metrů opřel do balónu a vynikající dělovkou chladnokrevně zavěsil do levé šibenice kolem plachtícího brankáře Blaswiche. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství se už nic zajímavého neurodilo, tým vedený trenérem Frankem Wormuthem výborně vstoupil také do druhé půle a ve 47. minutě opět vedl.

Po hezkém centru z levého křídla od Quagliaty se Pierie snažil odkopnout míč do bezpečí, ovšem těsně za hranicí šestnáctky našel jen volného Raie Vloeta a jeho překrásný volej zapadl přímo do vzdálenějšího spodního rohu. Nicméně Heracles se ani v tomto případě neradovalo z těsného náskoku příliš dlouho, za další tři minuty se totiž prosadil nejlepší střelec Twente Danilo.

Teprve jednadvacetiletý brazilský rodák hostující v klubu z mistrovského Ajaxu převzal balón od Narsingha a vzápětí nezištně vystřelil z dvaadvaceti metrů, Blaswich se po jeho úchvatném technickém pokusu směřujícím do levého horního růžku stačil pouze ohlédnout. Tým z Almela chtěl přidat svůj třetí gól zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, avšak když Burgzorg minul bližší konstrukci o několik decimetrů, výsledek se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele