základní část, 11. kolo
05.12.2020 18:45 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Fortuna konečně zabrala a rivala z Tilburgu přehrála o jednu trefu

Sittard poprvé v této sezóně dosáhl na tříbodový zisk, neboť po hodně divokém průběhu zdolal trápící se Willem v poměru 3:2 a jeho dlouhé desetizápasové čekání je tak u konce. Fortuna se díky těsnému vítězství posunula na šestnáctou barážovou příčku se šesti body o skóre před sedmnáctý Den Haag. Hosté naopak prohlubují svou krizi a se svým působením v žádném případě nemohou být spokojeni, jelikož jsou až patnáctí s pouhými osmi body.

Domácí vstoupili do tohoto sobotního střetnutí mnohem aktivněji a hned z první vážnější akce po devíti odehraných minutách šli do vedení. Po dlouhém nákopu brankáře van Osche převzal míč Cox, jehož nepříjemný skákavý centr z levé strany propadl až ke vzdálenější konstrukci ke zcela volnému Lisandru Semedovi a ten ho bez potíží dopravil do zcela dokryté branky. Svěřence trenéra Sjorse Ulteeho tento okamžik evidentně uklidnil.

Ani ne po odehrané půlhodině totiž zvýšili svůj náskok, jelikož Jan-Arie van der Heijden povalil protihráče k zemi ve vlastní šestnáctce a rozhodčí Blom po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil Sebastian Polter a snadno zamířil do pravého spodního rohu mimo dosah gólmana Ruitera. Willem se ze zbývajícím průběhu první půle snažil s výsledkem něco udělat, jenomže v samém závěru inkasoval dokonce potřetí.

Tentokráte se z dobrých pětadvaceti metrů odhodlal ke střele Zian Flemming a jeho nenápadný pokus přeci jen zapadl k levé konstrukci, Ruiter se opět natahoval marně. Krátce po změně stran se mohl stejný hráč prosadit podruhé, avšak hostující strážce dokázal odvrátit tvrdý projektil směřující pod břevno na rohový kop. Blom následně přisoudil ve prospěch Sittardu druhou penaltu za zákrok Köhna, ale po konzultaci s VAR svůj výrok změnil.

Hosté vykřesali jiskřičku naděje na bodový zisk v 66. minutě. Řecký kanonýr Vangelis Pavlidis převzal nahrávku od Ndayishimiyeho a z hranice pokutového území parádně zavěsil k levé tyči. Zhruba o dvacet minut později byl rozdíl ve skóre pouze jednogólový, van der Heijden se totiž z patnácti metrů trefil do pravé šibenice. Jenže ihned na to byl po druhé žluté kartě vyloučen Španěl Pol Llonch, který v blízkosti půlící čáry bezohledně atakoval Janssena, a oslabený Willem se proto už na žádný tlak nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele