základní část, 20. kolo
30.01.2021 20:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Limburgské derby pro Fortunu, Venlo padlo poprvé v novém roce

Fotbalisté Venla utrpěli svou první porážku v novém roce. V uplynulých pěti zápasech vytěžili parádních třináct bodů, tentokráte se však museli sklonit před také slušně působící Fortunou, a to i přesto, že svou jednadvacátou trefu v letošním ročníku Eredivisie zaznamenal Georgios Giakoumakis, který si tak ještě více upevnil své suverénní vedení v tabulce střelců.

Domácí totiž dostal do pohody v prvním poločase svou trefou Zian Flemming, přičemž po obrátce z penalty vyrovnal Mats Seuntjens. Ačkoli právě řecký forvard následně snížil, v závěru celek ze Sittardu přidal třetí přesný zásah utkání, a to zásluhou Bena Rienstry. V nastavení pak už Torino Hunte jen zmírnil konečnou porážku VVV v limburgském derby.

První větší šanci tohoto střetnutí si vytvořili svěřenci trenéra Hanse de Koninga, protože však Gelmi hlavou rozezvonil pouze brankovou konstrukci, mohli naopak na druhé straně hřiště gólově udeřit Fortunezen. Cox zakroutil centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, tam si seběhl nehlídaný Flemming, který přelstil ve 33. minutě brankáře Kirschbauma.

Venlo na tohle inkasovaní zatím odpověď ještě nenašlo, ba naopak muselo po 58. minutě hledat cestu za dalšími dvěma, neboť poté, co v pokutovém území srazil bránící Da Graca nešťastně Flemminga, se kopala penalta, a tu proměnil bez zaváhání Seuntjens. Až v 63. minutě si vzal slovo Giakoumakis, který zužitkoval centr ze standardky od van Crooije.

Následně si ale mužstvo kouče Sjorse Ulteeho těsný náskok pohlídalo, v 90. minutě ho přitom znovu navýšilo, jelikož po zakončení Lisandra Semeda, které lapil Kirschbaum, se z dorážky prosadil Rienstra. Přece ještě padla jedna branka, postaralo se o ní ve druhé minutě nastavení Venlo, parádní přesnou dělovku směřující do dolního rohu totiž produkoval střídající Hunte.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele