základní část, 31. kolo
01.05.2021 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sittard neměl potíže s Twente a posunul se do horní poloviny Eredivisie

Twente určitě vyhlíží konec sezóny, v poslední době se mu totiž vůbec nedaří a sbírá jeden neúspěch za druhým. Nyní nezvládlo zápas v Sittardu, místní Fortuně podlehlo o tři branky a na ligové scéně nezvítězilo podeváté za sebou. K tomu utrpělo již čtvrtou porážku v řadě a tabulkou se propadlo na desáté místo se sedmatřiceti body. Naopak domácí díky druhé výhře po sobě poskočili na devátou příčku se čtyřiceti body a živí šanci na evropské poháry.

Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho zaostávají za kýženou osmou pozicí Heraclesu o pouhé dva body a ve zbývajících třech kolech tak rozhodně mají o co hrát. Úvodních dvacet minut probíhalo spíše v opatrnějším duchu, pak z osmi metrů nebezpečně pálil Hansson a jeho přízemní ránu směřující doprostřed branky parádně odvrátil na rohový kop připravený brankář Drommel. Fortuna otevřela gólový účet tohoto sobotního zápasu ve 25. minutě.

Dlouhý nákop Tekieho z vlastní poloviny propadl na levém křídle k rozběhnutému Lisandru Semedovi, jenž se z mírného úhlu nekompromisně trefil k protější konstrukci. Hosté mohli z ničeho nic prorazit pět minut před přestávkou, kdy rozvlnil síť Dumič, ale jeho trefa neplatila vinou těsného ofsajdu. Celek ze Sittardu vstoupil do druhého poločasu aktivně a ani ne po šedesáti sekundách chtěl navýšit svůj náskok, jenže Flemming hlavičkoval příliš vysoko.

Jeden z rozhodujících okamžiků se odehrál krátce po odehrané hodině. Po střele zblízka v podání Semeda totiž lehce tečoval míč rukou střídající Brama a rozhodčí Gerrets po prozkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil Mats Seuntjens a nechytatelně zavěsil do levé šibenice - 2:0. Domácí přidali definitivní třetí pojistku v 74. minutě, podruhé v tomto střetnutí měl přesnou mušku Semedo.

Pětadvacetiletý kapverdský reprezentant obdržel vynikající kolmici za obranu protivníka od Flemminga a své třicetimetrové sólo zakončil s grácií, neboť z deseti metrů zakroutil balón do vzdálenějšího spodního růžku. V samém závěru mohl klub z Enschede inkasovat dokonce počtvrté, nicméně další pohromě zabránil Drommel, který zlikvidoval nepříjemný projektil nově příchozího Moutoussamyho.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele