play off o Evropskou ligu - semifinále
19.05.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord přehrál Spartu a o evropské poháry si to rozdá s Utrechtem

Feyenoord naplnil papírové předpoklady v rotterdamském derby s letošním překvapením Spartou a díky dvěma rychlým brankám krátce po odehrané půlhodině zvítězil 2:0. Rozdíl ve skóre mohl být ještě mnohem vyšší, neboť domácí favorit si hlavně v závěru zápasu vytvořil několik vyložených možností. Cesta hostujícího celku tak končí, naopak domácí postoupili do sobotního finále play-off, ve kterém na vlastním stadionu přivítají Utrecht.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata vstoupili do tohoto střetnutí mnohem aktivněji a první stoprocentní příležitost si vytvořili již po necelých pěti odehraných minutách, kdy dánský útočník Jørgensen orazítkoval pravou tyč. Pak se hrálo z obou stran přeci jen o něco opatrněji, domácí se z ničeho nic dostali do vedení ve 31. minutě z pokutového kopu, který byl nařízen za jasné podražení Auassara na unikajícího Hapse.

Na penaltový puntík si postavil míč tradiční exekutor a zároveň kapitán týmu Steven Berghuis, jenž se po zemi bez potíží trefil k pravé konstrukci do protipohybu bezmocného brankáře Okoyeho. Neuběhly ani další dvě minuty a Feyenoord dokonce vedl o dvě branky. Na levou stranu obdržel vynikající přihrávku Sinisterra a po smělém úniku hledal před prázdnou brankou aktivního Jørgensena, před nímž nešťastně uklidil balón do vlastní sítě vracející se Tom Beugelsdijk.

Domácí od tohoto okamžiku polevili v útočném snažení a soustředili se hlavně na pozornou defenzívu, svého středečního protivníka vůbec k ničemu nepouštěli. Sparta mohla vykřesat naději na postup zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ovšem Abelsova dělovka z hranice šestnáctky letěla příliš vysoko. V poslední čtvrthodině začali hrát hosté na obrovské riziko a Feyenoord se dostával do jedné šance za druhou.

Nejprve se pokusil skórovat střídající Diemers a s perfektním zákrokem se musel vytáhnout Okoye, následně se hostující strážce vytáhl proti dělovce slovenského krajánka Boženíka. Okoye si ihned na to poradil s razantním projektilem Emeghy a ani ne o minutu později pálil Kökçü zblízka do bližší tyče. V nastaveném čase se ještě snažil zahrozit svou hlavou Boženík, nicméně ani v tomto případě mu štěstí nepřálo a balón proletěl těsně vedle prostoru tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele