základní část, 14. kolo
23.12.2020 21:00 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord se s tímto rokem rozloučil výhrou nad Heerenveenem

Rotterdamskému Feyenoordu se v poslední době příliš nedařilo a naposledy nedokázal vyzrát na konkurenční Vitesse (0:1), nicméně nyní nedal vůbec žádnou šanci na úspěch trápícímu se Heerenveenu a porazil ho v poměru 3:0. Díky tomu prozatím poskočil na třetí místo Eredivisie s devětadvaceti body a jeho manko na vedoucí Ajax se snížilo na bodů pět. Hosté naopak nevyhráli posedmé za sebou a jsou stále na osmé příčce s dvaceti body.

Hostům se tak výrazně vzdalují úhlavní rivalové v boji o pohárové příčky a v novém roce na ně proto čeká velmi náročný úkol. Hrdinou domácího výběru se stal zkušený Bryan Linssen, jenž po změně stran dokonce zaznamenal hattrick. První poločas probíhal v opatrnějším duchu a k vidění nebyla jediná vážnější příležitost, mírný favorit tohoto středečního utkání se znovu nebývale trápil v ofenzivní fázi.

Jeho mizérii překonal až ve 48. minutě Linssen. Na levém křídle odvedl pořádný kus práce Malacia a poté poslal nadýchaný centr do předbrankového prostoru, kam si naběhl právě Linssen a prudkou hlavičkou zamířil přímo k bližší tyči mimo dosah naprosto bezmocného brankáře Muldera. Neuběhlo ani dalších deset minut a stejný hráč ještě výrazněji uklidnil svého trenéra Dicka Advocaata.

Tentokráte kapitán Berghuis uprchl všem na pravé straně a v závěru akce předložil balón do volného prostoru třicetiletému záložníkovi, který z deseti metrů nekompromisně zavěsil do vzdálenější šibenice. Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili s výsledkem něco udělat, jenomže gólmana Marsmana ani jednou vážněji neohrozili.

Naopak postupem času začali stále více riskovat a nakonec na to doplatili v první minutě nastavení. Linssen zkompletoval hattrick za pouhých třiačtyřicet minut díky rohovému kopu z pravé strany od Diemerse, jeho hlavička z pěti metrů zapadla do sítě kolem zoufalého Muldera. Feyenoord se poprvé v roce 2021 střetne v městském derby se Spartou, Heerenveen se pokusí vrátit na vítěznou vlnu proti rozjetému Sittardu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele