základní část, 31. kolo
01.05.2021 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Kouč Petrovič nemohl trénovat, přivodil si kýlu. Jeho Willem II bez něj prohrál v Utrechtu

Utrecht podnikl poslední krok k tomu, aby se s jistotou účastnil posezónního play-off o vstup do nově vytvořené Evropské konferenční ligy, a může ještě v závěrečných třech kolech zkusit zaútočit na pátý Feyenoord, aby měl v těchto bojích co nejlepší výchozí pozici. Willem II se prezentoval určitě lepším výkonem proti tomuto soupeři než v únoru, přesto zase nebodoval.

Hosté před týdnem skolili v důležitém měření sil o záchranu Waalwijk, výsledkově ovšem na toto klání nenavázali, ačkoli se jim povedlo na půdě favorizovanějšího výběru skórovat hned ve dvou případech. Domácí jednoduše potvrdili, že po cenné remíze, získané na půdě Ajaxu, a minulé výhře na hřišti Twente působí v závěru tohoto ročníku velmi pohodovým způsobem.

Začátek zápasu se rozhodně lépe povedl Utrechtu. Ten se totiž ujal vedení už ve 4. minutě, Warmerdam podnikl výpad na levé straně, poslal svou přihrávku na hranici šestnáctky, kde operoval nikým nehlídaný van de Streek, ten si narovnal balón na svou pravačku a umístil ho přesně ke vzdálenější tyči, po níž se hostující brankář Murič opravdu jenom marně ohlédnul.

Dlouho se na hrací ploše neudálo nic zajímavého, situace směřovala k tomu, že domácí po prvním poločase získají s definitivou nejtěsnější možný náskok. Jenže v nastavení, krátce před obrátkou, dokázali využít ještě jednu ze svých příležitostí, centr z rohového čtvrtkruhu od Mahera si srazil, ve snaze odvrátit míč do bezpečí, nešťastně do vlastní sítě bránící van Beek.

V 57. minutě se hosté dostali na dostřel, po rohovém kopu, zahrávaném Trésorem, se trefil svým povoláním stoper Holmén. Avšak v 68. minutě se zase Utrecht hodil do klidu, neboť po přihrávce van de Streeka se z úhlu prosadil Kerk. Tricolores se zdařilo v 82. minutě už jen snížit negativní stav, jakousi střelu Köhna protečoval za gólmana Oelschlägela umně Wriedt.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vi.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele