základní část, 18. kolo
24.01.2021 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Utrecht zdolal Spartu a díky tomu se posunul do horní poloviny tabulky

Utrecht znovu nepředvedl ideální výkon a proti rotterdamské Spartě to dlouho vypadalo, že se s ní nakonec rozjede smírně v bezbrankovém poměru. Nicméně díky pozdní brance Othmana Boussaida nakonec zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a v Eredivisii tak bodoval naplno podruhé za sebou, v tabulce se proto posunul na osmou pozici se čtyřiadvaceti body. Rotterdamský celek houževnatě vzdoroval, ale po těsné prohře je desátý s jednadvaceti body.

Toto nedělní utkání nebylo příliš atraktivní a za celý průběh se zrodily jen tři střely mezi tři tyče. Domácí výběr sice držel balón ze šedesáti procent, ovšem jen velmi těžko hledal mezírky v defenzívě protivníka. Oba dva celky se snažily především hrozit ze střední vzdálenosti, jenže ani jeden z brankářů příliš práce neměl. V úvodním poločase byla k vidění jedna gólová příležitost, do které se dostal domácí Utrecht.

Ve 25. minutě obdržel geniální přihrávku do volného prostoru Joris van Overeem, avšak ten se stoprocentní možnosti zalekl a pálil příliš vysoko. V následujícím průběhu se nic podstatného nedělo a k žádné změně nedošlo ani po přestávce. Utrecht postupně dobýval defenzívu Sparty a nakonec se kýženého úspěchu dočkal dvě minuty před koncem základní hrací doby, kdy Boussaid skóroval vůbec poprvé v nejvyšší nizozemské soutěži.

Teprve dvacetiletý belgický záložník získal míč od Sandera van de Streeka, pak si před hranicí pokutového území počkal na vhodný okamžik a nádhernou střelou z dvaadvaceti metrů zavěsil přesně do levé šibenice, brankář Okoye se stačil pouze ohlédnout. Sparta se v příštím vloženém kole pokusí napravit tohoto zaváhání proti Twente, Utrecht zavítá na půdu vysoce favorizovaného Alkmaaru.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele