základní část, 4. kolo
02.10.2020 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Utrecht měl proti Heerenveen navrch, přesto bere pouze bod

Heerenveen znovu ukázal, že se s ním v letošním ročníku Eredivisie rozhodně musí počítat a v páteční předehrávce 4. kola si odváží z půdy sebevědomého Utrechtu cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1. V této sezóně sice poprvé ztratil, na druhou stranu má na kontě solidních deset bodů a minimálně do neděle se vyhoupl do čela tabulky o bod před Ajax. FC udrželo stávající neporazitelnost, avšak na kontě má stále jen jednu výhru.

Domácí oproti ostatním vyzyvatelům nizozemské nejvyšší soutěže odehráli o jeden zápas méně, doposud získali pět bodů a patří jim sedmé místo. V tomto střetnutí měli jasně navrch, soupeře vysoko přestříleli a míč drželi ze šedesáti procent, ovšem rozdílový gól i přes přesilovku v závěrečných deseti minutách vstřelit nedokázali. Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena začali naprosto skvěle a hned z první vážnější šli do vedení.

Ani ne po čtyřech odehraných minutách vymyslel krásnou finální přihrávku Kongolo, na kterou si naběhl Henk Veerman a přesnou přízemní střelou zamířil přímo k pravé tyči, brankář Paes se natahoval marně. O tři minuty později mohl navýšit náskok svého výběru van Bergen, jenž po chytrém přiťuknutí napřáhl z hranice pokutového území, a jeho utěšená rána orazítkovala břevno. Domácí se poprvé ozvali krátce po odehrané čtvrthodině.

V šestnácte protivníka se hezky uvolnil Mahi, jenomže svůj tvrdý projektil umístil jen do středu branky a gólman Mulder předvedl jistý zákrok. Ve 25. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé, neboť aktivní Veerman vyslal dělovku z dvaceti metrů a napálil horní tyčku. Utrecht postupem času zvyšoval svůj tlak a kýženého vyrovnání se dočkal těsně před přestávkou, když podruhé v této sezóně skóroval kanonýr Gyrano Kerk.

Ten převzal výtečnou nahrávku od van der Maarela, příliš dlouho se nerozmýšlel a balón ukázkově uklidil k levé tyči. Po změně stran si hosté mohli vzít zpět ztracené vedení, jenomže Batista Meier pálil trestuhodně příliš vysoko a v 59. minutě stejně dopadl Vreeman. Od tohoto okamžiku dominoval na trávníku Utrecht a spálil několik solidních možností, v 83. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Rein Smit a jeho tým se pak bránil. V šesté minutě nastavení chtěl rozhodnout Mahi, ale trefil jen levou tyč a výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele