základní část, 26. kolo
14.03.2021 14:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Vitesse otočilo vývoj v Utrechtu a stále tak živí šanci na Ligu mistrů

Vitesse zvládlo očekávaný souboj s konkurenčním Utrechtem a po velmi zajímavém průběhu ho zdolalo v poměru 3:1. Celkově tak zvítězilo počtvrté za sebou a na ligové scéně potřetí, v tabulce Eredivisie si upevnilo čtvrté místo s jednapadesáti body a na třetí Alkmaar stále ztrácí jediný bod. O svém úspěchu rozhodlo v úvodní čtvrthodině druhého dějství, kdy skórovalo hned dvakrát.

FC potřetí v řadě nepředvedlo nijak oslnivý výkon a tentokráte vyhořelo v defenzívě, proto si stále komplikuje boj o pohárovou Evropu. Momentálně mu patří sedmá pozice se sedmatřiceti body. První poločas spíše probíhal v opatrnějším duchu a ani jeden celek nechtěl udělat chybu, zajímavá byla až závěrečná desetiminutovka. Do vedení se nejprve mohli dostat hosté, když po přímém volném kopu Brojy pálil příliš vysoko Richedly Bazoer.

Za dalších pět minut se po vynikající přihrávce zjevil v nadějné pozici také Vroegh, avšak ten byl na poslední chvíli zablokován. Domácí skvěle prorazili ve 41. minutě. První gól tohoto zápasu vsítil kanonýr Gyrano Kerk, jenž se po nezištné šajtli Ramselaara protlačil do zakončení před hranici brankového území a i s trochou štěstí usměrnil balón do bližší šibenice. Nicméně neuběhly ani další tři minuty a SBV bleskově odpovědělo.

Doekhi vyslal dlouhý pas až před branku soupeře, kde v hlavičkovém souboji uspěl Oussama Darfalou a nekompromisně zamířil k levé konstrukci. Zřejmě nejdůležitější okamžiky tohoto zápasu se zrodily v rozmezí 51. - 54. minuty. Brankář Oelschlägel totiž neudržel ve svém náručí dalekonosnou ránu Dasy a pak naprosto zbytečně podrazil dorážejícího Darfaloua, rozhodčí Kamphuis bez většího otálení nařídil pokutový kop.

K němu se postavil právě alžírský útočník Darfalou a zkušeně zamířil do pravého spodního rohu. Hosté pojistili svůj náskok o tři minuty později a tím definitivně odrazili nápor houževnatého Utrechtu. Po zpětném přistrčení od nejlepšího muže na trávníku Darfaloua vypálil z dvaceti metrů Maximilian Wittek a ukázkově se trefil ke vzdálenější tyči. Klub z Arnhemu si ještě lehce zkomplikoval situaci v 83. minutě, neboť druhou žlutou kartu obdržel Bazoer, jenomže domácí si ani přes početní výhodu nevytvořili žádný souvislý tlak.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele