základní část, 18. kolo
24.01.2021 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Twente se tentokráte neprosadilo a překvapivě podlehlo Venlu

Twente nepotvrdilo úlohu favorita proti Venlu a i přes jasnou převahu s ním nakonec prohrálo nejtěsnějším poměrem 0:1. V Eredvisii tak nevyhrálo potřetí za sebou a největší konkurenti v boji o pohárovou Evropu se mu začínají lehce vzdalovat. Domácí celek se stále nachází na sedmém místě s osmadvaceti body, naopak VVV získalo z předchozích čtyř ligových duelů úctyhodných deset bodů a patří mu čtrnáctá pozice s devatenácti body.

Svěřenci trenéra Rona Janse drželi míč z více jak šedesáti procent a k tomu vyprodukovali hned jednadvacet střel směrem k hostující brance, jenomže prosadit se nedokázali a naopak soupeř udeřil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Přitom celek z Enschede začal odhodlaně a první větší možnost si vypracoval již po pěti odehraných minutách, kdy mohl otevřít gólový účet nejlepší střelec týmu Danilo.

Teprve jednadvacetiletý brazilský útočník se trefil v tomto ročníku Eredivisie už jedenáctkrát, ovšem tentokráte po krásné průnikové přihrávce nezakončil ideálně a zamířil jen doprostřed branky, kde stál připravený brankář Kirschbaum. V následujících minutách se hrálo opatrně z obou stran a hodně dlouhou dobu nebylo po vyložených možnostech ani vidu, ani slechu. Až v 66. minutě to chtěl změnit velmi aktivní Danilo.

I v tomto případě převzal chytrou přihrávku od spoluhráče, ale z nadějné pozice nedokázal trefit prostor tří tyčí o několik decimetrů. Za dalších šest minut se naopak poprvé ozvali hosté. Střídající Torino Hunte mířil z bezprostřední blízkosti do levého dolního růžku, jenomže s famózním zákrokem přispěchal na poslední chvíli gólman Drommel a výrazně podržel svůj celek.

Třicetiletý útočník Hunte však přeci jen vsítil jediný gól tohoto utkání v 78. minutě. Po krásné akci na levé straně propadla překvapivá přihrávka nově příchozího Pachonika právě až k rozběhnutému Huntemu, jenž z první z dvanácti metrů krásně zakroutil balón k pravé konstrukci a Drommel se stačil pouze ohlédnout. Twente v dalším průběhu zvýšilo svůj tlak, nicméně až do samotného konce si nevytvořilo žádnou gólovou příležitost.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele