základní část, 10. kolo
27.11.2020 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Twente vyhořelo s Waalwijkem a překvapivě mu podlehlo o dvě branky

Hned v páteční předehrávce 10. kola nizozemské nejvyšší soutěže došlo k obrovskému překvapení, když outsider z Waalwijku naprosto šokoval domácí Twente a hlavně díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu zvítězil po výsledku 2:0. Po druhém bodovém zisku za sebou se proto posunul na jedenáctou pozici s devíti body a oddálil se obávanému sestupu, naopak celek z Enschede zatím zůstává na pátém místě.

Twente v předchozích devíti duelech prohrálo jen jednou a rozhodně se nedalo čekat, že další porážku zaznamená právě s RKC. Svěřenci trenéra Rona Janse přitom začali podle očekávání a svou největší možnost si vypracovali již po necelých čtyřech minutách. Po rohovém kopu přistál balón na kopačce brazilského kanonýra Danila, který okamžitě vystřelil a ke skórování mu vskutku chybělo jen několik decimetrů, neboť orazítkoval pravou tyč.

Jasný favorit si vytvořil svou druhou příležitost krátce po odehrané čtvrthodině, tentokráte pohrdl stoprocentní šancí Dervişoğlu. Teprve dvacetiletý turecký útočník se zjevil v pokutovém území soupeře a zcela zapomenut se snažil zamířit k levé konstrukci, nicméně s vynikajícím zákrokem se blýskl brankář Lamprou. Waalwijk se z ničeho nic dostal do vedení v polovině úvodního dějství.

Krásnou kolmici na pravé straně převzal John, jenž pak dvěma chytrými kličkami obelstil celou domácí defenzivu a parádním obloučkem vyzval ke skórování Cyrila Ngongeho, jehož okamžitý volej z hranice brankového území nádherně zapadl k bližší tyči. Hosty tato trefa evidentně nakopla a ve 30. minutě senzačně zvýšili svůj náskok. Podruhé v tomto ročníku Eredivisie skóroval Finn Stokkers.

Čtyřiadvacetiletý forvard po velké hrubce při rozehrávce Twente obdržel nahrávku do běhu od Johna a svůj únik zakončil razantním projektilem z patnácti metrů přímo pod břevno, gólman Drommel se stačil pouze ohlédnout. RKC v následujícím průběhu pozorně bránilo a svého rivala prakticky k ničemu nepustilo až do závěrečného hvizdu, příště se pokusí navázat na tento výsledek proti Venlu. Klub z Enschede by se rád postaral o senzaci v Amsterdamu s mistrovským Ajaxem.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele