základní část, 7. kolo
31.10.2020 18:45 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Twente deklasovalo Zwolle o čtyři branky a vyšvihlo se na třetí místo

Twente se dokázalo oklepat z posledních dvou porážek a tentokráte od samého začátku jasně předčilo Zwolle, které nakonec porazilo ve vysokém poměru 5:1. Prsty v tom opět měl skvěle hrající český útočník Václav Černý, neboť vsítil čtvrtý gól svého výběru a u jedné branky navíc asistoval. FC se v tabulce zatím posunulo na třetí pozici se čtrnácti body a za vedoucím Ajaxem již zaostává pouze o bod, PEC zůstává na deváté příčce se šesti body.

Domácí výběr naposledy senzačně vypadl v 1. kole národního poháru s druholigovým De Graafschapem (1:3) a předtím utrpěl svou první ligovou porážku v tomto ročníku na půdě silného Utrechtu (1:2). Nyní se dostal do vedení po pěti odehraných minutách, kdy finský navrátilec v sestavě Lam naprosto nepochopitelně přihrál míč na kopačku volného Queensyho Meniga a ten z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného brankáře Zetterera.

Hosté se od tohoto okamžiku přeci jen osmělili a blízko k vyrovnání měli po necelé půlhodině hry. Po přesném centru do šestnáctky soupeře vystřelil Eliano Reijnders a dobře mířil k levé tyči, avšak s vynikajícím zákrokem se vytáhl gólman Drommel a balón odvrátil na rohový kop. Hosty tato neproměněná možnost mrzela téměř okamžitě, neboť domácí z následné akce zvýšili svůj náskok.

Předcházela tomu další obrovská hrubka hostujícího Lama, jehož zpětná nahrávka směrem ke Zettererovi nebyla dostatečně dlouhá a ve vynikajícím rozpoložení hrající Danilo svůj samostatný únik zakončil s grácií, jelikož míč snadno usměrnil do pravého spodního rohu. Neuběhly ani další čtyři minuty a o osudu sobotního střetnutí definitivně rozhodl Wout Brama. Zkušený čtyřiatřicetiletý záložník se k tomu postaral o unikátní trefu.

Černý zahrál rohový kop netradičně a po secvičeném signálu našel právě Bramu, jeho parádní rána z dvaadvaceti metrů se odrazila od pravé konstrukce do sítě. Chvíle českého krajánka přišla šest minut po přestávce, ten svůj třízápasový půst přerušil díky přesně načasované pobídce od Danila a odkrytou branku nemohl minout - 4:0. Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo, hosté zaznamenali alespoň čestný zásah asi dvacet minut před koncem.

Krásný centr z levého křídla vymyslel Drost a našel rozběhnutého Reijnderse, který akrobaticky zavěsil pod břevno a Drommel byl bez šance. V 84. minutě uzavřel gólový účet střídající Luka Ilič, jenž do té doby nepobyl na trávníku ani šedesát sekund. Ten převzal famózní kolmici od Ebuehiho, chytře obešel padajícího Zetterera a z mírného úhlu uklidil balón ke vzdálenější tyči. V samém závěru se ještě dokázal prosadit Japonec Nakajama, nicméně jeho trefa nebyla uznána po zásahu VAR kvůli těsnému ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele