základní část, 32. kolo
08.05.2021 16:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Twente jen remizovalo s Heraclesem a do evropských pohárů to má stále daleko

Hráči Twente sice dokázali přerušit čtyřzápasovou šňůru bez bodového zisku, ovšem v Eredivisii nevyhráli již podesáté v řadě a účast v evropských pohárech se jim opět výrazně vzdálila. Celek z Enschede se dvě kola před koncem nachází na dvanáctém místě s osmatřiceti body a za osmou Spartou zaostává o bodů pět. Hosté měli na dosah dokonce i vítězství, jenže deset minut před koncem inkasovali a musí se spokojit s remízou 1:1.

Naopak hosté mají solidní šanci na dodatečné play-off o Evropskou konferenční ligu, neboť jim patří devátá pozice s třiačtyřiceti body a za osmou Spartou jsou jen vinou horšího skóre. Svěřenci trenéra Rona Janse byli v úvodním dějství aktivnějším výběrem a po necelé půlhodině hry mohli jít do vedení. Ve středu pokutového území soupeře se zjevil Ilič a tvrdou střelou orazítkoval pravou tyč, následnou dorážku hlavou od Danila odvrátil na brankové čáře jeden z bránících hráčů.

Ve druhém poločase se obrázek hry příliš neměnil a k vidění byl nesmírně vyrovnaný průběh, Heracles se z ničeho nic dostal do vedení v 70. minutě. Z levé strany odcentroval Rai Vloet a našel zcela volného Matse Knoestera, jenž z dvanácti metrů usměrnil míč hlavou přímo k protější konstrukci. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem nařídil rozhodčí Lindhout pokutový kop ve prospěch Twente za domnělý nedovolený zákrok Quagliaty.

Nicméně poté dostal pokyn od videorozhodčího a po prozkoumání záznamu svůj původní verdikt změnil. Domácí se přeci jen dočkali kýženého vyrovnání v 85. minutě. Nezištná přihrávka Narsingha z pravého křídla propadla až k Danilovi, jehož tečovaný projektil z patnácti metrů zapadl přesně do pravé šibenice. Hosté ještě mohli převrhnout misky vah na svou stranu ve čtvrté nastavené minutě, ale když přímý volný kop Vloeta brilantně zneškodnil gólman Drommel, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele