základní část, 1. kolo
12.09.2020 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Twente zaslouženě skolilo na úvod sezóny Fortunu

Český útočník Václav Černý prožil úspěšnou premiéru v dresu Twente, kde je na hostování z Utrechtu. Podobně jako v září roku 2019, kdy se oba týmy potkaly naposledy po dlouhých sedmnácti letech, se týmu z Enschede podařilo skolit Fortunu, tentokráte před vlastními fanoušky. O přesné zásahy se postarali Queensy Menig a pak z pokutového kopu také Danilo.

Nutno říci, že domácí si tři body za svůj výkon bezpochyby zasloužili. Celek ze Sittardu si směrem dopředu nevytvořil příliš šancí, všudy všeho vystřelil jen dvakrát na bránu, z toho ani jednou mezi tři tyče! Ve 3. minutě se snažil změnit bezbrankové skóre Brama, jeho dělovku zpoza vápna však dokázal na poslední chvíli vyblokovat pryč hostující stoper Angha.

V 10. minutě se již domácí zaradovali z průběžného vedení. Menig si na levé straně narazil s Oosterwoldem, následně vběhl do šestnáctky, a ačkoli se dostal do poměrně složitého úhlu, podařilo se mu míč nasměrovat přesně ke vzdálenější tyčce. Ve 14. minutě se snažil o reakci na nepříznivý stav Hansson, každopádně jeho nepřesný pokus zamířil pouze do zámezí.

Po čtvrthodině hry se poprvé v novém angažmá ozval taktéž Černý. Jeho pokus ze střední vzdálenosti stačil gólman Koselev vyrazit, jenomže pouze k nohám Bosche, který okamžitě přenechal míč Danilovi, jenž se ocitl v tutové pozici, avšak trestuhodně selhal v koncovce a nedotlačil ho do brány. Ve 23. minutě pálil slušně Oosterwolde, Koselev si ale poradil.

Ani po přestávce se hosté v ofenzívě nikterak nezlepšili. Twente naopak i nadále podnikalo tak, jako v dějství úvodním, ve 48. minutě se snažil skórovat neustále aktivní Menig, svou pravačkou však zakroutil balón vedle brány. Nicméně v 51. minutě již došlo na změnu skóre, protože stoper Ňinaj ve vlastním pokutovém území stáhl rukama k zemi pracujícího Bosche.

Sudí Lindhout nařídil k velké nevoli slovenského obránce penaltu, k té se postavil Danilo, který si počkal na správný moment a poté po zemi poslal svou střelu přesně k tyčce. Twente ani po pojištění náskoku nepolevovalo, v 58. minutě zaúřadoval znovu Černý, jemuž zakončení levačkou nevyšlo špatně, přesto ani nedonutil Koseleva aspoň k nějakému zákroku.

Fortuna v ofenzívě až do závěrečného hvizdu vážně výrazně tápala. A mohla být ráda, že ve finále neinkasovala více branek. V 62. minutě si sittardská defenzíva nepohlídala Danila, ten každopádně vystřelil pouze mimo, Bosch v 82. minutě neseřídil svá mířidla a hlavičkoval taktéž nedobře, a Lamprouovu standardku o šest minut později vychytal pozorný Koselev.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele