základní část, 30. kolo
25.04.2021 16:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Utrecht otočil vývoj v Enschede a konkurenční Groningen předskočil o bod

Twente nadále prohlubuje své trápení v nejvyšší nizozemské soutěži, nyní totiž nedokázalo udržet vedení s ambiciózním Utrechtem a podlehlo mu nejtěsnějším poměrem 1:2. V Eredivisi tak nevyhrálo již poosmé v řadě a v tabulce mu stále patří deváté místo se sedmatřiceti body, za osmým Heraclesem zaostává o body dva. Hosté naopak navázali na nedávný povedený výkon s Ajaxem (1:1) a se sedmatřiceti body poskočili na šestou příčku.

Přitom svěřenci trenéra Rona Janse vstoupili do tohoto nedělního duelu aktivněji a do vedení se mohli dostat po necelých deseti odehraných minutách. Vynikající individuální akci předvedl Narsingh a probil se až do pokutového území protivníka, odkud tvrdě vypálil. Ovšem proti byl brankář Oelschlägel, jenž konečky prstů skvěle vyškrábl balón na rohový kop. Domácí vytěžili z mírného tlaku svůj jediný gól ve 28. minutě.

Nejlepší klubový střelec Danilo obdržel přesně načasovanou křižnou přihrávku do volného prostoru od agilního Narsingha a poté ze sedmi metrů chladnokrevně rozvlnil síť. Ihned na to mohl pojistit náskok Twente Menig, ale pravou tyč minul o několik decimetrů. Utrecht se oklepal až v závěrečné desetiminutovce úvodního dějství a od této chvíle na trávníku dominoval.

Nejprve zahrozil Maher, který nepříjemnou skákavou ranou našel připravenou náruč gólmana Drommela, vzápětí pálil o kousek vedle levé konstrukce Elia. FC vstoupilo do druhého poločasu jako vyměněné a během chvíle otočilo stav. Ve 49. minutě srovnal Sander van de Streek, jenž si seběhl před hranici brankového území na perfektní centr Boussaida a i v pádu usměrnil míč do bližšího dolního růžku.

Neuběhlo ani dalších šest minut a přesnou mušku tentokráte měl Gyrano Kerk, jehož nezištný přízemní pokus z patnácti metrů zapadl ke vzdálenější tyči. Krátce po odehrané hodině chtěl definitivně pojistit náskok mírného favorita Van de Streek. Ten se postavil k nařízené penaltě za zřetelný nedovolený zákrok Drommela na svou osobu, nicméně vyloženou možností pohrdl a balón trestuhodně poslal o metr nad břevno. Domácí se pak ještě snažili srovnat a málem se jim to povedlo v 87. minutě, avšak dělovka Meniga se mezi tři tyče těsně nevešla.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remízka na Ajaxu, prohra v Twente??? Takových ruzných odstrašujících případu je x.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele