základní část, 4. kolo
03.10.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Černý znovu skóroval, na vítězství Twente to však tentokráte nestačilo

Twente nedokázalo navázat na skvělý vstup do tohoto ročníku, a i když si udrželo neporazitelnost, tak s pouhým bodem za remízu 1:1 s podceňovaným Emmenem určitě spokojeno nebude. V domácím dresu opět potvrdil skvělou střeleckou formu český forvard Václav Černý, jenž v týmu hostuje z konkurenčního Utrechtu a při svém čtvrtém startu zaznamenal již svůj třetí gólový zásah. Hosté podruhé za sebou remizovali.

Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena po porážkách s Venlem (3:5) a PSV (1:2) překvapili Willem a rozešli se s ním smírně (1:1), teď si díky zlepšenému výkonu v závěrečné půlhodině odvážejí domů další cenný nerozhodný výsledek. V tabulce jim patří patnáctá pozice se dvěma body, na své první vítězství této sezóny tak stále čekají. Domácí byli v sobotním střetnutí aktivnějším výběrem, ale na defenzívu protivníka dlouho nemohli najít recept.

V úvodním poločase se snažili hrozit ze střední vzdálenosti, jenomže brankář Telgenkamp příliš mnoho složitých situací řešit nemusel. Po necelé půlhodině hry se ve slibné pozici zjevil Ebuehi, ovšem těsně před brankovou čarou byl na poslední chvíli zablokován vracejícím se Araujem. Asi pět minut před poločasovou pauzou předvedl nadějné sólo Brazilec Danilo, jeho přízemní pokus z dvaadvaceti metrů dokázal pozorný Telgenkamp skvěle vyrazit před sebe.

Domácí se dostali do vedení tři minuty po změně stran, kdy přišla Černého chvíle. Dvaadvacetiletý útočník po chybně rozehrávce protivníka obdržel závěrečnou nahrávku od Zerroukiho, balón si posunul na svou levačku a svůj nenápadný přízemní pokus usměrnil přímo do pravého spodního rohu. Za dalších deset minut mohl pojistit náskok celku z Enschede Menig, avšak tváří v tvář trestuhodně nepřekonal Telgenkampa.

Hosté od tohoto okamžiku ožili a v 60. minutě poprvé rozvlnili síť, ale tato branka neplatila vinou těsného ofsajdu Michaela de Leeuwa. Zkušený hostující záložník přeci jen obstaral vyrovnání o pět minut později, po razantním projektilu Bijle totiž doklepával míč do odkryté branky. Stejný hráč překonal gólmana Drommela i o chvíli později, jenže jeho ofsajdové postavení bylo znatelné a do listiny střelců se proto podruhé nezapsal. Ve zbývajícím průběhu už k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, whoscored.com, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,61 by odpovídalo. Co zase ta bukwa zkouší?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele