základní část, 12. kolo
13.12.2020 20:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Albert Gudmundsson a Teun Koopmeiners (© AFP)

Alkmaar zvládl těžký souboj v Enschede a místní Twente zdolal o dvě branky

Alkmaaru se vůbec nepovedly poslední dva zápasy, ve čtvrtek naprosto nezvládl situaci v chorvatské Rijece a po překvapivé porážce 1:2 nepostoupil do jarní fáze Evropské ligy. Nyní však zmobilizoval síly na půdě rozjetého Twente a po divočejším průběhu ho zdolal v poměru 3:1. Domácí naopak nenavázali na senzační úspěch s mistrovským Ajaxem a v tabulce zůstávají na šesté pozici s jednadvaceti body.

AZ zvítězilo na ligové scéně popáté z předchozích šesti střetnutí a díky tomu se posunulo na sedmou příčku s dvaceti body. V domácím dresu znovu nastoupil do samého začátku český krajánek Václav Černý a teď příliš vidět nebyl, trávník opustil necelých pětadvacet minut před závěrečným hvizdem. FC přitom vstoupilo do nedělní dohrávky 12. kola aktivněji a během úvodní půlhodiny si vytvořil dvě obrovské šance poslední hrdina duelu s AFC Menig.

Ten nejprve v 16. minutě obdržel přihrávku do volného prostoru a napřáhl z hranice pokutového území, brankář Bizot dokázal jeho nebezpečnou ránu odvrátit na tyč. O jedenáct minut později napálil stejný hráč brankovou konstrukci podruhé, tentokráte díky přesnému pasu z křídla orazítkoval břevno. Hosté od tohoto okamžiku přeci jen zabrali a z ničeho nic udeřili, ve 34. minutě totiž skóroval z penalty tradiční exekutor Teun Koopmeiners.

Rozhodčí Makkelie jí nařídil za evidentní podražení gólmana Drommela na rozběhnutého Boadua a Koopmeiners pak s přehledem zamířil doprostřed branky. Neuběhlo ani dalších devět minut a Yukinari Sugawara po dlouhém úniku na pravé straně nekompromisně zavěsil z mírného úhlu přímo pod horní tyčku. Domácí vykřesali naději na bodový zisk zhruba dvacet minut před koncem.

Stengs velmi neobratně poslal k zemi střídajícího Dervişoğlua a Makkelie podruhé v zápase ukázal směrem k pokutovému puntíku. Balón si postavil Brazilec Danilo a svůj desátý gól v tomto ročníku Eredivisie vsítil umístěnou ranou do pravého spodního růžku. V 89. minutě byl přímo vyloučen Jayden Oosterwolde, jenž ve vyložené brankové možnosti těsně před hranicí pokutového území fauloval unikajícího Aboukhlala. K následné standardní situaci se postavil Koopmeiners a ten napálil míč nechytatelně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele