základní část, 16. kolo
14.01.2021 20:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Žolík Huntelaar zajistil Ajaxu výhru na půdě Twente, český forvard Černý nedohrál

Ajax málem neporazil Twente ani podruhé v této sezóně. Až do posledních chvil utkání byl stav mezi oběma celky nerozhodný, než se v 89. minutě na hrací plochu dostal z lavičky Klaas-Jan Huntelaar, který je mimochodem údajně na odchodu do německého Schalke, pár okamžiků na to skóroval hned dvakrát a zařídil svému týmu udržení se ve vedení Eredivisie.

Hosté neměli dobré vzpomínky na předchozí měření sil, které se konalo zkraje prosince. Tehdy klub z Enschede senzačně urval v Amsterdamu všechny body. Svěřenci trenéra Erika ten Haga měli teď nakročeno dobře k potvrzení role favorita, svůj premiérový gól v novém dresu vsítila čerstvá posila Sébastien Haller. Jenže soupeř srovnal díky Juliovi Pleguezuelovi.

K této skutečnosti přitom došlo jen šest minut před koncem, a tak de Godenzonen měli už jen málo času na navrácení vedení na svou stranu. Závěrečný tah ten Haga se ovšem ukázal jako velmi správný. Bývalý nizozemský reprezentant, jenž za Oranje nasázel úctyhodných čtyřicet dva gólů, se ukázal jako tou nejlepší volbou. Připomněl se, že opomíjený je možná neprávem.

Pouze třikrát se letos Huntelaar ocitl v rámci Eredivisie v základní jedenáctce, v ostatních případech vždy vstupoval na hřiště v roli náhradníka. Tentokráte ovšem prožil jedno z nejlepších střídání ve svém životě. V 90. minutě po Klaassenově centru zužitkoval následné sklepnutí míče od Hallera, o minutu později využil z vyložené pozice Labyadova uvolnění.

Pochválit mimochodem kromě Huntelaara musíme taktéž jeho spoluhráče Hallera, který teprve nedávno posílil mužstvo z londýnského West Hamu. Hned ve svém druhém zápase se dokázal zapsat na střeleckou listinu, to když v 7. minutě hlavou nasměroval balón k tyčce po pasu z pravé strany od Antonyho, a navrch přidal rozhodující asistenci u Huntelaarovy trefy.

Výběr kouče Rona Janse jednoznačně potvrdil, že jeho pohybování se na předních pozicích průběžného pořadí nevzniklo jen vinou náhodných okolností. Opět se nizozemského giganta nezalekl, třeba už v závěru prvního dějství mohl zareagovat na Hallerův přesný zásah Danilo, nakonec však až v 84. minutě rozvlnil síť z dorážky dobře postavený Julio Pleguezuelo.

Vytáhnout se proti svému bývalému klubu chtěl především český útočník Václav Černý, který se nikdy napevno v áčku Ajaxu neprosadil, a tak přes Utrecht našel angažmá v Twente, kde zaznamenal již šest ligových branek. Jenže poté, co v 5. minutě vystřelil, si přivodil zranění, musel být stažen z placu, a tenhle pro něj pikantní mač tak pro něj skončil smutně velmi brzy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele