základní část, 10. kolo
29.11.2020 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Groningen udolal Willem o jednu branku a upevnil si tak postavení v horní polovině tabulky

Tilburg nenavázal na nedávné vítězství s Venlem (2:1) a tentokráte prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1 na stadionu ambiciózního Groningenu. Opticky bylo utkání vyrovnané, ovšem domácí měli jasnou střeleckou převahu a z tohoto hlediska si tříbodový zisk po necelém měsíčním půstu zasloužili. FC díky tomuto úspěchu zůstává na osmé pozici se sedmnácti body, Willem již po šesté porážce v této sezóně klesl na čtrnáctou příčku s osmi body.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse byli přeci jen o něco aktivnější od samého začátku a první nadějnější příležitost si vypracovali po necelých osmi minutách hry. Dankerlui si zpracoval v šestnáctce protivníka centrovaný míč z pravého křídla a bleskově vystřelil, nicméně jeho projektil prosvištěl zhruba o půl metru vedle pravé tyče. Pak se domácí dožadovali odpískání penalty po pádu van Kaama, ale píšťalka rozhodčího van den Kerkhofa zůstala němá.

Vzápětí se zjevil ve slibné šanci čtyřiadvacetiletý záložník Joosten, když si ukázkově zpracoval přihrávku před hranicí pokutového území a nebezpečně vypálil, avšak svou ranou netrefil pravou konstrukci o několik decimetrů. Stejný hráč si těsně před poločasovou přestávkou snažil vymodlit pokutový kop, jenomže van den Kerkhofa neoklamal a ten ani v tomto případě na penaltový puntík neukázal.

Groningen ve druhém poločase nepřestával být trpělivý a rozhodujícího zásahu se dočkal v 63. minutě. Po akci na pravé straně se uvolnil střídající slovenský krajánek Tomáš Suslov a zpětnou nahrávkou našel rozběhnutého Ahmeda El Messaoudiho, jehož okamžitý skákavý pokus z dvanácti metrů zapadl do vzdálenějšího dolního růžku a gólman Brondeel se po balónu natahoval marně.

Hosté si ve zbývajícím průběhu žádný souvislý tlak nevytvořili a za celých devadesát minut vystřelili mezi tři tyče pouze jednou, výsledek se proto už nezměnil. V příštím kole se budou chtít vzdálit sestupovému pásmu na půdě předposledního Sittardu, Groningen zavítá do Alkmaaru a jistě ho čeká velmi náročný zápas.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pekná prihrávka od Suslova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele