základní část, 7. kolo
31.10.2020 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Groningen si poradil i s Venlem a upevnil si postavení v horní polovině tabulky

Groningen potvrdil dobrou formu z poslední doby a nyní dokázal zdolat zdecimované Venlo, které se snažilo oklepat z minulého rekordního debaklu s Ajaxem (0:13). Domácí celek získal v posledních čtyřech zápasech solidních deset bodů a tabulkou se prozatím vyšplhal na šesté místo se třinácti body, za vedoucím Ajaxem zaostává o bodů pět. VVV naopak nevyhrálo na ligové scéně již pošesté za sebou a nachází se na čtrnácté pozici s pěti body.

FC bylo aktivnější od samého začátku a krátce po odehrané čtvrthodině dokázalo rozvlnit síť ze své první vážnější akce. Na pravé straně odvedl dobrou práci Jørgen Strand Larsen a u zadní tyči vybídl ke skórování Daniëla Van Kaama, který zblízka nekompromisně zavěsil pod břevno. Nicméně Larsen si při finální nahrávce počínal nedovoleně v osobním souboji se Swinkelsem a rozhodčí Lindhout po přezkoumání videozáznamu tuto branku neuznal.

Favoritovi sobotního střetnutí to však příliš vadit nemuselo, regulérní gól totiž vsítil celkem záhy a to ve 26. minutě. Centr z pravého křídla od da Cruze lehce tečoval Larsen k osamocenému Patrickovi Joostenovi, jenž po elegantní otočce zamířil přímo do protějšího spodního rohu. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse hráli aktivně i nadále a svůj náskok dokázali zvýšit tři minuty po přestávce.

Po rychlém protiútoku tři na tři předvedl da Cruz chytrost na pravé straně, pak přesně načasovanou přihrávku poslal proti kopačce Larsena a ten z deseti metrů usměrnil balón k pravé tyči do protipohybu brankáře Kirschbauma. Groningen od tohoto okamžiku zodpovědné bránil a svého soupeře téměř k ničemu nepouštěl. Hosté sice dokázali snížit, jenomže povedlo se jim to až v poslední možnou chvíli.

V páté minutě nastavení skóroval šestadvacetiletý řecký útočník Georgios Giakoumakis, když obdržel skvělý pas od Linthorsta a akrobaticky z hranice brankového území překonal marně se natahujícího gólmana Padta, nicméně Venlu už na případnou další odpověď nezbyl prakticky žádný čas. V příštím kole se pokusí přerušit svou nelichotivou sérii s Heraclesem, FC bude potvrzovat skvělé rozpoložení na půdě silného rotterdamského Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele