základní část, 31. kolo
02.05.2021 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Groningen opět selhal a play-off o evropské poháry ještě nemá jisté

Hráči Groningenu se v závěru sezóny nacházejí v mírné krizi a ve zbývajících třech kolech budou mít co dělat, aby se udrželi na současném sedmém místě. Nyní nezvládli souboj s konkurenční Spartou a nakonec ji podlehli po výsledku 1:2, na kontě tak mají šestačtyřicet bodů a před osmým Heraclesem drží už jen čtyřbodový odstup. Naopak rotterdamský výběr zvítězil popáté z předchozích sedmi utkání a posunul se na devátou příčku se čtyřiceti body.

Domácí prohráli již potřetí za sebou a určitě se potřebují v závěru základní části zvednout. Úvodních dvacet minut se balón nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry, pak se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů Duarte a levou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Hosté přeci jen otevřeli gólový účet tohoto střetnutí ve 27. minutě, pošesté v tomto ligovém ročníku totiž měl přesnou mušku Abdou Harroui.

Ten si udělal prostor před hranicí pokutového území a z dvaadvaceti metrů ukázkově zavěsil pod horní tyčku kolem dívajícího se brankáře Padta. Za dalších sedm minut chtěl navýšit náskok mírného outsidera Engels, jenomže z bezprostřední blízkosti si na domácího strážce nepřišel. FC po změně stran přeci jen ožilo a snažilo se vyrovnat, avšak projektil slovenského krajánka Suslova ze střední distance proletěl o kousek nad břevnem.

Sparta dokázala pojistit svůj náskok v 56. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval do bližší tyče Thy, nicméně míč se vzápětí odrazil před zcela prázdnou branku a dorážející Tom Beugelsdijk měl naprosto snadnou úlohu. Domácí přidali v závěrečné dvacetiminutovce a jiskřičku naděje mohli vykřesat po nebezpečné ráně El Hankouriho, ovšem s vynikajícím zákrokem se vytáhl gólman Okoye.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse přeci jen korigovali stav zhruba pět minut před závěrečným hvizdem, neboť se po zbytečném vyběhnutí Okoyeho nejlépe zorientoval Ramon-Pascal Lundqvist a přesným obloučkem uklidil balón k pravé konstrukci. Nicméně v tomto duelu se nic dalšího nestalo, FC tak v příštím kole bude mít co napravovat v Emmenu a rotterdamský klub přivítá silné Vitesse.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele