základní část, 29. kolo
11.04.2021 14:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Derby van het Noorden přece i s Robbenem! Groningen ale proti Heerenveenu neuspěl

Před bitvou o sever Nizozemska domácí stratég Danny Buijs odmítl, že by se v tomto utkání mohl vrátit na trávníky Arjen Robben, suverénně nejzvučnější jméno z kádru, který naposledy vstoupil na trávníky loni v říjnu. On se však stihl přece dát do kupy a z lavičky zasáhl na pár minut do hry. Jeho návrat ale nebyl povedený, Groningen totiž v derby s Heerenveenem padl.

Schylovalo se k tomu, že v mužstvu Trots van het Noorden se neobjeví brankářská jednička Sergio Padt, Ko Itakura ani Ramon-Pascal Lundqvist, kteří vykazovali určité zdravotní potíže, nakonec se však všichni tři zjevili v sestavě. Daleko překvapivější však bylo uvedení Robbena na soupisku. Groningen tak nyní ve finále postrádal pouze vykartovaného Azora Matusiwu.

Hosté hlásili jen jednu novou absenci, kvůli zranění se neúčastnil tohoto měření sil Pawel Bochniewicz, na marodce jinak zůstal trenérovi Johnnymu Jansenovi dlouhodobě nepřítomný Ulysses Llanez. Heerenveen, jenž v uplynulých třech kolech dvakrát prohrál a jednou plichtil a nevykazoval ideální formu, zvládl boj s úhlavním rivalem lépe. A hlavně udržel čisté konto.

Už ve 3. minutě se podařilo poprvé výrazněji zahrozit domácím, jenže Larsen svoje mířidla neseřídil správně. Jinak však první dějství nenabídlo další důležitá fakta, o ně se starala až půle druhá. V 71. minutě proměnil penaltu, nařízenou za faul Gudmundssona na Floranuse ve vápně, pohotově H. Veerman, a pak pečetil Halilovič výhru hostům po pobídce J. Veermana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, tuttomercatoweb.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele