základní část, 12. kolo
12.12.2020 16:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Groningen si poradil i s Waalwijkem a pokračuje tak ve skvělých výkonech

Groningen potvrdil výbornou aktuální formu a nyní navázal na nedávné překvapení v Alkmaaru (2:1), když si na vlastní půdě poradil s Waalwijkem o dvě branky. Hosté v předchozích třech zápasech získali solidních sedm domů a vzdálili se sestupovému pásmu, ovšem teď po vyrovnaném prvním poločase inkasovali hned dvakrát po změně stran. Groningen poskočil na pátou pozici s třiadvaceti body, RKC zůstává dvanácté s dvanácti body.

Tento sobotní duel toho příliš zajímavého nenabídl, opticky byla hra nesmírně vyrovnaná a Waalwijk svého favorizovaného protivníka dokonce lehce přestřílel. Asi největší možnost úvodního dějství se zrodila necelých deset minut před přestávkou. To totiž na hranici pokutového území vypálil belgický útočník Ngonge a domácí brankář Padt musel naprosto famózním zákrokem vyrážet balón na rohový kop.

Ve druhém poločase Groningen přeci jen přidal a snažil se tlačit do zakončení, důležitý vedoucí gól vsítil v 54. minutě. Po rohovém kopu z levé strany si Ahmed El Messaoudi parádně narazil balón s Larsenem a pak se opřel do míče z deseti metrů. Jeho přízemní pokus levačku zapadl přímo do protějšího levého rohu mimo dosah naprosto bezmocného gólmana Lamproua, jenž se vskutku natahoval marně.

Hosté v následujícím průběhu vyčkávali a postupem času začali stále více riskovat. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem byl blízko k vyrovnání Anita. Zkušený záložník z ostrova Curaçao napřáhl z osmnácti metrů a dobře mířil k pravé konstrukci, jenomže Padt se znovu vytáhl a i tentokráte odvrátil míč do zámezí. Rozhodující okamžik tohoto utkání se zrodil v 76. minutě, to totiž zamířil do černého Daniël van Kaam.

Teprve dvacetiletý záložník byl dostatečně důrazný po skvělé práci střídajícího Dallingy, v osobním souboji přetlačil bránícího protihráče i Lamproua a zcela odkrytý prostor tří tyčí už nemohl minout. Ve zbývajících minutách se nic zásadního nestalo, Groningen se v příštím kole ještě více pokusí přiblížit k čelu tabulky na půdě rotterdamské Sparty a Waalwijk by rád zaskočil nesmírně silné PSV.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele