základní část, 17. kolo
17.01.2021 14:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Groningen dohonil dvoubrankové manko z úvodu zápasu a s Twente nakonec remizoval

Souboj o pohárové příčky nakonec svého vítěze neměl, i když do tohoto nedělního utkání mnohem lépe vstoupilo hostujícího Twente. To se až do konce tohoto soutěžního ročníku musí obejít bez českého útočníka Václava Černého, který si naposledy s Ajaxem vážně poranil koleno, i přesto v polovině úvodního dějství vedlo už o dvě branky. Avšak Groningen po změně stran zabral a dokázal srovnat na konečných 2:2.

Domácí celek se stále nachází na šestém místě s jednatřiceti body, hosté mají na kontě o tři body méně a jsou sedmí. Celek z Enschede vskutku začal aktivněji a první větší možnost si vypracoval již po osmi odehraných minutách. Nejlepší střelec týmu Danilo se odhodlal ke střele z hranice pokutového území a jeho projektil vůbec neměl špatně parametry, jenže nakonec skončil těsně vedle pravé tyče.

Neuběhly ani další čtyři minuty a svěřenci trenéra Rona Janse se přeci jen dostali do vedení. Brankář Padt nejprve vyrobil obrovskou chybu při výkopu a napálil jen dotírajícího Danila, celou situaci zachránil až zákrokem na poslední chvíli. Po následném rohovém kopu už ale kapituloval, neboť pas Smala z levé strany zužitkoval u bližší tyče Dario Dumić a prudkou hlavičkou z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť.

Hosté měli tlak i nadále a svůj druhý gól přidali ve 22. minutě. Po hezké kombinaci ve středu hřiště přihrál Ilić do volného prostoru rozběhnutému Thijsi van Leeuwenovi, který si počkal na vhodný okamžik a pak se náramně trefil do vzdálenějšího spodního rohu. Domácí se pak nezmohli na žádný odpor až do konce prvního poločasu, ovšem ihned po změně stran se jim povedlo snížit.

Střídající Švéd Lundqvist uprchl po levé straně a parádní šajtlí našel před brankou Ahmeda El Messaoudiho, jenž zblízka nekompromisně propálil bezmocného gólmana Drommela. Groningen od tohoto momentu ožil a srovnat krok se mu povedlo v 66. minutě. Teprve dvacetiletý norský útočník Jørgen Strand Larsen obdržel nahrávku z levé strany od Gudmundssona a i v pádu se trefil k pravé konstrukci. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele