základní část, 25. kolo
05.03.2021 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Emmen zachránil bod se Spartou v úplném závěru

Emmen po dvou předchozích výhrách nedokázal najít recept na rotterdamskou Spartou a nakonec mohl být rád, že uhrál alespoň nerozhodný výsledek v poměru 1:1, jelikož vyrovnávací trefu vsítil v šesté nastavené minutě z pokutového kopu. Na ligové scéně sice neprohrál třikrát za sebou, jenže v tabulce je stále poslední osmnáctý se třinácti body. Hosté vzhledem k průběhu nebudou s remízou spokojeni, v Eredivisii nevyhráli poosmé v řadě.

Domácí měli v páteční předehrávce 25. kola drtivou územní převahu, nicméně v ostatních statistických ohledech byl duel naprosto vyrovnaný. Sparta se tak k vytoužené záchraně moc nepřiblížila a v tabulce je třináctá se čtyřiadvaceti body. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a delší dobu se hrálo bez vyložených možností, teprve ve 43. minutě výrazněji zahrozili hosté a hned se dostali do vedení.

Do odraženého míče z více jak třiceti metrů se opřel Laros Duarte a dobře mířil k pravé tyči. Obrovskou chybu udělal brankář Verrips, jenž neudržel balón ve svých rukavicích a ten k jeho smůle těsně doputoval za brankovou čáru. Sparta mohla zvýšit svůj náskok ihned po změně stran. Z bezprostřední blízkosti zakončoval Engels, ale rána mu příliš nesedla a Verrips tentokráte zaznamenal celkem pohodlný zákrok.

FC s přibývajícím časem postupně zvyšovalo svůj tlak a vyrovnat mohlo necelých pětadvacet minut před závěrečným hvizdem. K přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti se postavil Cavlan a krásně kroutil balón do levé šibenice, ovšem s naprosto vynikajícím zákrokem přispěchal gólman Okoye a míč odvrátil na rohový kop. Když už se zdálo, že si hosté odvezou domů nesmírně cenné tři body, tak v poslední možnou chvíli inkasovali.

Po střele z hranice pokutového území totiž zahrál nešťastně rukou bránící Auassar a rozhodčí Makkelie po přezkoumání videozáznamu nařídil penaltu. K té se postavil kapitán Michael de Leeuw udržel nervy na uzdě, neboť s naprostým přehledem zavěsil k pravé konstrukci do protipohybu bezmocného Okoyeho. Emmen v příštím kole zavítá na půdu ambiciózního Groningenu, na Spartu čeká velký konkurent z Waalwijku.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, socerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele