základní část, 13. kolo
20.12.2020 16:45 CET
5 : 3
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Willem skóroval v Alkmaaru hned třikrát, i přesto prohrál o dvě branky

Strhující průběh byl k vidění na stadionu AFAS v Alkmaaru, kde domácí výběr zhruba deset minut před přestávkou prohrával o dvě trefy, nicméně ještě do přestávky srovnal a po změně stran nakonec otočil vývoj ve svůj prospěch. Svého houževnatého protivníka udolal po málo vídaném výsledku 5:3. V tabulce zůstal na sedmé pozici s třiadvaceti body a za vedoucím Ajaxem stále zůstává o bodů deset.

Celek z Tilburgu začal famózně, jenže pak naprosto vyhořel v defenzivě a mezi nizozemskou smetánkou prohrál počtvrté za sebou, proto mu patří šestnáctá barážová příčka s osmi body. Hosté začali odvážně a první větší možnost si vypracovali krátce po deseti odehraných minutách, kdy Wriedt svou pohotovou ranou orazítkoval pravou tyč. Willem se přeci jen dostal do vedení v polovině prvního poločasu.

Rohový kop z levé strany propadl až před branku na nohu Zakarii Aboukhlala, který velmi nešťastně uklidil balón přímo do levého spodního rohu. Svěřenci trenéra Pascala Jansena rozvlnili síť po necelé půlhodině hry zásluhou Boadua, nicméně jeho trefa nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu. Hosté zvýšili svůj náskok ve 36. minutě, jelikož těsně předtím po dalším centru od rohového praporku zahrál smolně rukou Calvin Stengs.

Rozhodčí Higler po prozkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop a k němu se postavil Mike Trésor Ndayishimiye, jenž svůj přízemní pokus s přehledem usměrnil do levého dolního růžku. AZ jakoby od této chvíle přepnulo na vyšší obrátky a během pouhých pěti minut srovnal Teun Koopmeiners. Ten nejprve snížil z přímého volného kopu z více jak pětadvaceti metrů, jeho kroucená střela zaplachtila nad bránící zeď k levé tyči.

Stejný hráč vrátil svůj tým zpět do hry o tříbodový zisk ve 43. minutě, neboť se po rohovém kopu Jespera Karlssona zjevil u přední konstrukce a prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného gólmana Ruitera. Favorizovaní domácí převrhli misky vah na svou stranu osm minut po výměně stran. Stengs převzal míč od Koopmeinerse, geniální kličkou se zbavil bránícího protihráče a z patnácti metrů usměrnil míč nechytatelně k pravé konstrukci - 3:2.

Alkmaar se ještě více uklidnil v 65. minutě. Fredrik Midtsjø si navedl balón blíže do středu hrací plochy a vzápětí ukázkově zavěsil do pravé šibenice, zoufalý Ruiter neměl šanci. Definitivně rozhodnuto bylo za další čtyři minuty. Köhn přidržel za dres Midtsjøa a Higler podruhé ukázal na penaltový puntík, exekutor Karlsson se po zemi trefil doprostřed branky. V poslední minutě sice ještě snížil střádající Ché Nunnely křižnou ranou z osmnácti metrů, ovšem tento zásah na bodový zisk v žádném případě nemohl stačit.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele