základní část, 22. kolo
14.02.2021 12:15 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Gudmundsson a Koopmeiners slaví gól Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar si dokázal poradit s nevyzpytatelným Heerenveenem a posunul se na třetí místo tabulky

Alkmaar potvrdil úlohu favorita proti zvedajícímu se Heerenveenu a nakonec ho dokázal udolat po výsledku 3:1, díky tomu se prozatím posunul na třetí příčku Eredivisie s třiačtyřiceti body a za druhým PSV již zaostává o pouhé čtyři body. V hostujícím dresu si odbyl svou premiéru v novém působišti dánský špílmachr Lasse Schöne a hned skóroval, ovšem jeho týmu to na body nestačilo. SC stále patří osmá příčka s devětadvaceti body.

Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nepřinesla, poté se z ničeho nic dostali do vedení svěřenci trenéra Pascala Jansena. Po nádherné přihrávce z levé strany stanul sám před brankářem Mulderem osamocený Calvin Stengs, a i když na něj napoprvé nevyzrál, tak s dorážkou do zcela prázdné branky již neměl větší problémy. Stejný hráč mohl navýšit náskok svého výběru zhruba pět minut před přestávkou.

I v tomto případě se zjevil ve velmi nadějné pozici, jenomže svou nebezpečnou přízemní střelou pouze orazítkoval pravou konstrukci. AZ se přeci jen mohlo uklidnit dvě minuty po změně stran. Jan Paul van Hecke totiž přistrčil ve vlastní šestnáctce nabíhajícího Teuna Koopmeinerse a rozhodčí Makkelie bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě tradiční exekutor Koopmeiners a zkušeně zamířil doprostřed branky - 2:0.

Hostům svitla naděje na bodový zisk v 54. minutě. Křižná nahrávka z pravé strany od Siema de Jonga propadla před branku právě až ke Schönemu, jenž i přes krkolomné zpracování zblízka rozvlnil síť. Po necelé hodině hry mohl Boadu vrátit favoritovi dvoubrankové vedení, ale z osmi metrů napálil břevno. V následujících minutách se Heerenveen snažil vyrovnat, nicméně Alkmaar definitivně rozhodl o svém úspěchu čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Stengs vymyslel geniální kolmici do běhu pro Alberta Gudmundssona, který měl dostatek času na zakončení a balón nádherně usměrnil do protějšího spodního rohu kolem naprosto bezmocného Muldera. V 84. minutě si ještě hostující strážce brilantně poradil se štiplavou ranou střídajícího Aboukhlala, následně už k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele