základní část, 14. kolo
23.12.2020 16:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar si poradil i s Vitesse a postupně se přibližuje k vedoucímu Ajaxu

Alkmaar navázal na předchozí dvě ligová vítězství a tentokráte si dokázal poradit s konkurenčním Vitesse po výsledku 3:1, o svém úspěchu především rozhodl dvěma brankami v prvním poločase. Po třetí výhře v řadě se posunul na páté místo tabulky se šestadvaceti body a už v neděli ho oproti ostatním rivalům čeká utkání navíc s Utrechtem. SBV je stále třetí s devětadvaceti body a na vedoucí Ajax má manko pěti bodů.

Hosté si naposledy poradili s Feyenoordem (1:0), nicméně teď zaznamenali další ztrátu. AZ dalo zapomenout na hodně nepovedený vstup do tohoto ročníku, a pokud v neděli zvítězí, tak bude na mistrovský Ajax taktéž ztrácet jen pět bodů. Domácí začali naprosto skvěle a již v 5. minutě šli z první vážnější akce do vedení, kdy hodně nepovedený odkop předvedl bránící Bazoer a k míči se následně dostal Jesper Karlsson.

Dvaadvacetiletý švédský záložník si udělal dostatek místa před hranicí brankového území a z otočky se trefil do protějšího dolního rohu. Mírný favorit podruhé rozvlnil síť po necelých dvaceti minutích, nicméně gól Reijnderse nakonec neplatil vinou těsného ofsajdu. Hosté se poprvé ozvali asi deset minut před přestávkou, ale proti hlavičce slovenského krajánka Bera se vytáhl famózní brankář Bizot. O pár minut později mířil o kousek vedle levé tyče Loïs Openda, AZ dokázalo navýšit svůj náskok ve 40. minutě.

Wijndal přesně načasovanou přihrávkou uvolnil zcela volného Myrona Boadua, jenž bez potíží zamířil k protější tyči mimo dosah gólmana Pasveera. Stejný hráč se mohl podruhé prosadit v samém závěru úvodního dějství, jenže levou konstrukci minul o decimetry. Hosté po změně stran ožili a naději na bodový zisk vykřesali ani ne po šedesáti odehraných sekundách, přesnou mušku totiž měl Openda.

Ten se zjevil před Bizotem a tečovaným obloučkem ho naprosto překvapil, balón zapadl do zadního spodního růžku. Svěřencům německé trenéra Thomase Letsche se dokonce podařilo srovnat v 64. minutě, nicméně zakončující Darfalou se nacházel v ofsajdovém postavení, což potvrdil také VAR. Alkmaar definitivně rozhodl o své výhře zhruba dvacet minut před koncem. Dvoubrankové vedení jim vrátil střídající Ferdy Druijf, který okamžitě po svém příchodu na hrací plochu převzal nahrávku od Sugawary a poloprázdnou branku neminul.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele