základní část, 32. kolo
08.05.2021 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Oslabený Alkmaar vydřel výhru nad Fortunou Sittard, k jedinému gólu dopomohla penalta

Žádná lehká práce Alkmaar v souboji s Fortunou Sittard nečekala. O finálním vítězství, díky kterému stále může reálně usilovat o uzmutí druhé příčky, a tedy i o postup do Ligy mistrů pro příští sezónu, musela rozhodnout až proměněná penalta Alberta Gudmundssona. Hosté mohli hlavně ve druhé půli reagovat, jejich sok totiž hrál v oslabení, ovšem branku nevstřelili.

Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho neodcestovali na půdu svého protivníka v žádné mizerné náladě, ba naopak, v posledních dvou zápasech získali plný počet bodů, šestkrát skórovali a ani jednou neinkasovali! A ačkoli plnili roli jasného outsidera, s AZ se snažili držet krok, aby mohli zaútočit v tabulce na první osmičku, zaručující posezónní bitvy o evropské poháry.

První větší možnost utkání si vytvořilo mužstvo kouče Pascala Jansena, Stengs se chtěl ve 23. minutě prosadit hlavou, nicméně z dobrého postavení cílil pouze mimo tři tyče. O šest minut později již přišel na řadu klíčový okamžik tohoto měření sil. Útočícího Karlssona podrazil ve vlastním vápně brankář Van Osch, kopala se penalta, a tu proměnil exekutor Gudmundsson.

Zkraje druhého dějství se ovšem hostům otevírala příležitost na to vyrovnat nepříznivý stav, jelikož pronikajícího Poltera stáhl k zemi vracející se Leeuwin a obdržel za zmaření zjevné brankové možnosti červenou kartu. Fortuna však přesilovku nevyužila, ba naopak mohla ještě jednou inkasovat, avšak v nastavení si Van Osch poradil s šancí Duina po rychlém protiútoku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com. vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele