základní část, 26. kolo
13.03.2021 20:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Gudmundsson a Koopmeiners slaví gól Alkmaaru (© AFP)

Tři vlastní branky v Alkmaaru, ten si nakonec hravě poradil s Twente

Alkmaar napravil minulou porážku na půdě Vitesse, doma skolil vždy nepříjemné Twente a upevnil si své postavení na strategické třetí příčce tabulky, která znamená přímý postup do nově vytvořené Evropské konferenční ligy. Klub z Enschede neodvedl povedený výkon, a přišel tak po jednom vítězství a třech remízách o svou krátkodobou sérii neporazitelnosti.

Domácím se podařilo skórovat hned v úvodních pasážích tohoto zápasu. Předvedli rychlou účinnou kombinaci kolem šestnáctky, najednou pak Stengs dokázal projít až do brankového území, našel ještě lépe postaveného Boadua, a ten snadno zacílil. V 18. minutě mohl náskok navýšit Gudmundsson, nicméně vůči němu si připsal povedený zákrok brankář Drommel.

AZ pokračovalo ve své aktivitě i během okamžiků následujících a ve 22. minutě se dočkalo již svého druhého gólového zdaru. Koopmeiners z pravé strany hledal ve vápně sbíhajícího si spoluhráče Boadua, jenž se hodlal zapsat na listinu šutérů podruhé, nakonec ale nemusel činit velké kroky k rozvlnění sítě, neboť do té vlastní nešťastně zamířil vracející se stoper Dumič.

Do přestávky se podařilo mužstvu kouče Pascala Jansena přidat ještě jeden přesný zásah na své konto. Koopmeiners ve 34. minutě zahrál standardní situaci z těžkého úhlu velmi chytře, nasměroval merunu na bližší tyčku a tam překvapil Drommela, který si balón v podstatě sám srazil svou rukou za brankovou čáru. Dva vlastence ovšem tomuto zápasu zkrátka nestačily.

Taktéž Alkmaar jeden zaznamenal, svěřenci trenéra Rona Janse stačili toto měření sil jaksi zdramatizovat ve 40. minutě, to když Narsingh z rohového čtvrtkruhu poslal centr na bližší tyč, kde hledal Bosche, a i když tomu se hlavičkování nijak příliš nezdařilo, zmátl bránícího Gudmundssona dost na to, aby míč nechtěně protečoval za záda zkoprnělého brankáře Bizota.

Druhý poločas už tolik zajímavých momentů nepřinesl. Twente se v ofenzívě neprosazovalo, snad jediný, kdo za něj mohl skórovat, byl Danilo v 55. minutě, avšak jeho hlavička skončila pouze v zámezí. V 78. minutě ještě Cheeseheads své vedení pojistili díky Koopmeinersovi, který z vyložené pozice před Drommelem využil elegantního uvolnění patičkou od Karlssona.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele