základní část, 11. kolo
05.12.2020 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Menig sestřelil bývalého zaměstnavatele, Twente vyhrálo nečekaně na půdě Ajaxu

Dosud fotbalisté Ajaxu utrpěli v rámci Eredivisie jen jednu porážku, a to na půdě Groningenu, teď si na své konto připsali již druhou v pořadí, tentokráte však na svém stadionu. Hodně překvapivě totiž nestačili na Twente, a oslabili tak svoje pozice na čele tabulky. Klub z Enschede naopak slaví vážně velmi cenný skalp, kterým pouze potvrdil svou solidní formu.

Neúspěch na řadu nepřišel pro de Godenzonen v úplně nejvhodnější dobu. Nejenže mimochodem před pár dny padli v Lize mistrů s Liverpoolem a přišli o svou sérii osmi zápasů bez porážky, zároveň je už ve středu čeká klíčová bitva s Atalantou o postup do osmifinále milionářské soutěže. A tenhle výsledek jim na sebevědomí bezpochyby nikterak nepřidal.

O to více prohra svěřence trenéra Erika ten Haga bolela, protože výhru Twente zařídil Queensy Menig. Pětadvacetiletý forvard nedávno trpěl problémy s koronavirem, po překonání nemoci se ovšem okamžitě vrátil do základní sestavy. Branky přitom mohl střílet v dresu Ajaxu, jenže amsterdamský odchovanec se do kádru áčka před pár lety výrazně neprosadil.

Mnohdy domácí utkáním v Eredivisie jednoznačně dominují, často se dostávají do šancí, jenže minimálně v první půlhodině tomu tak rozhodně nebylo. A naopak ve 22. minutě zaskočil právě jejich protivník, který se díky Menigovi poprvé prosadil. Julio Pleguezuelo využil ponechanou výhodu, přihrál pak míč svému spoluhráči, jenž zamířil přesně k tyči.

Hostující gólman Drommel se musel mít poprvé na pozoru vlastně až ve 29. minutě, kdy se osměloval Promes, s jeho zakončením si ovšem poradil. O šest minut později ho neprostřelil ani Gravenberch. Neúnavně vypadal v závěru poločasu hlavně Tadič, avšak hned ve třech případech netrefil bránu a ve 43. minutě ho svým zákrokem vychytal pozorný Drommel.

Vyrovnání se Ajax dočkal až v 59. minutě. Bránící Brama stáhl k zemi na hranici vápna podnikajícího Labyada, kopala se penalta, a tu bezpečně do protipohybu Drommela proměnil Tadič. Jenže poslední slovo si vzal výběr kouče Rona Janse. V 84. minutě se zase zaradoval Menig, jenž si zleva seběhl do středu pole a pak přelstil marně zasahujícího brankáře Onanu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele