základní část, 20. kolo
31.01.2021 16:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Den Haag znovu nevyhrál, se Spartou nakonec remizoval 1:1

Hráči Den Haagu se prezentovali solidním výkonem proti rotterdamské Spartě a za svým nedělním protivníkem nijak výrazně nezaostávali, nicméně vedení z konce prvního poločasu neudrželi a berou proto bod za nerozhodný výsledek 1:1. Kvůli výhře Willemu II nad Emmenem (2:0) se však propadli na sestupové sedmnácté místo s dvanácti body a právě za šestnáctým celkem z Tilburgu zaostávají o bod.

Rotterdamský výběr nezvítězil na ligové scéně počtvrté za sebou a nachází se na dvanácté pozici s třiadvaceti body. První možnost tohoto střetnutí byla k vidění po necelých dvaceti odehraných minutách, kdy Engels po precizní nahrávce od jednoho ze svých spoluhráčů stanul sám před domácí branku, jenomže ve vyložené pozici naprosto selhal a balón poslal příliš vysoko nad horní tyčku.

V následujícím průběhu se oba celky spíše spoléhaly na pozornou práci v defenzivě, a když se zdálo, že se na stavu prvního poločasu nic měnit nebude, tak šel mírný outsider do vedení. Po rohovém kopu z levé strany v podání Goossense se ve středu šestnáctky soupeře zjevil Tomislav Gomelt a svou hlavou usměrnil míč přímo do pravého spodního rohu, brankář Okoye se natahoval marně.

Hosté ve druhém poločase postupně zvyšovali své obrátky a nakonec se dočkali vyrovnávací trefy v 68. minutě. Na pravé straně výtečně udržel balón Thy a poté parádním centrem do předbrankového prostoru našel hlavičkujícího Redu Kharchouche, jenž z bezprostřední blízkosti nekompromisně zavěsil do levého horního růžku.

Domácí se v závěru utkání pouze bránili a Sparta přeci jen mohla převrhnout misky vah na svou stranu. Tři minuty před koncem základní hrací doby se opřel do odraženého míče Gravenberch a pravou konstrukci vskutku minul o několik centimetrů, za další dvě minuty zkusil štěstí z více jak třiceti metrů Harroui a jeho výstavní ránu zastavilo k jeho smůle až břevno.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele