základní část, 10. kolo
28.11.2020 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

První úspěch trenéra Brooda. Jeho Den Haag remizoval s Heerenveenem

V úvodních sedmi ligových kolech stačil Heerenveen posbírat na své konto slušných šestnáct bodů, v posledních třech zápasech, včetně tohoto, se mu ovšem nedařilo úplně nejlépe a urval za toto období jenom dvě remízy. Den Haag si naopak alespoň částečně napravil svou reputaci a přerušil sérii tří porážek v řadě. Pořád se ale nachází ve spodku tabulky.

Domácí naposledy utrpěli pořádně těžký šestigólový debakl na půdě rotterdamské Sparty. Premiéra novému trenérovi Ruudovi Broodovi, který nahradil svého předchůdce Aleksandara Rankoviče, jenž vydržel ve své funkci jen vážně krátkou dobu, nevyšla vůbec podle představ. Teď si s Den Haagem připsal v duelu proti Heerenveenu na své konto aspoň finální plichtu.

A jeho svěřenci vstoupili do tohoto měření sil opravdu velmi dobře. Pascu u pravé lajny velmi dobře zapracoval, kolmicí uvolnil rozeběhnutého Philippa, který se dostal za obranu, vlétl do vápna a levačkou podél brankáře Muldera zacílil po zemi ke vzdálenější tyčce. Jenže vedení vydrželo ADO jen tři minuty, fríský celek totiž dokázal poměrně záhy odpovědět.

Joey Veerman si na levé straně narazil se spoluhráčem Dreševičem, který mu míč ihned vrátil, prvně jmenovaný se dostal snadno do šestnáctky, odkud nasměroval balón do dolního rohu brány. Ve 26. minutě se snažil navázat na přesný zásah Joey Veermana taktéž hlavičkující Bochniewicz, jehož prvotním úkolem je spíše bránění, jenže v koncovce nebyl úspěšný.

Ani po přestávce se pak skóre směrem kupředu již nepohnulo. Byť mužstvo kouče Johnnyho Jansena působilo aktivněji, drželo například daleko více míč na svých kopačkách, gólman Koopmans mezi třemi tyčemi odolal. Asi největší příležitost druhého poločasu si vytvořil v 59. minutě Kongolo, jehož nepřesný pokus z blízkosti skončil pouze vedle domácí brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele