4. kolo
25.09.2019 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

PSV v dohrávce s Groningenem nezaváhalo a zdolalo ho o dvě trefy

Eindhoven završil náročný program spojený s účastí v základní skupině Evropské ligy obstojně a konkurenční Groningen dokázal zdolat hlavně díky výbornému prvnímu poločasu po výsledku 3:1. V tabulce se tak prozatím posunul do čela se sedmnácti body, ovšem jeho úhlavní rival z Ajaxu má ještě k dobru večerní duel se Sittardem. FC naopak nedokázalo navázat na nedávnou teprve druhou výhru v sezóně se Zwolle (2:0).

V Eredivisii proto kleslo na čtrnáctou příčku se sedmi body o skóre za PEC, se současnou pozicí nemůže být v žádném případě spokojeno. Favorizování domácí vlétli do středečního duelu mnohem aktivněji, hned svou první vážnější příležitost po necelé čtvrthodině hry přetavili ve vedení. Vůbec poprvé v tomto soutěžním ročníku se prosadil dvaadvacetiletý záložník Pablo Rosario, jenž využil zpětné přihrávky od Bergwijna.

Vzápětí napřáhl pravačkou z nějakých dvaceti metrů a jeho skákavý pokus se odrazil od levé konstrukce do sítě za záda marně se natahujícího gólmana Padta. Přesně v polovině první půle mohl navýšit vedení PSV kanonýr posledních týdnů Malen, jenže po přesně načasované nahrávce do pokutového území nevyzrál na Padta. Hostující strážce si dokázal s jeho štiplavým přízemním projektilem brilantně poradit.

Eindhovenský celek se přeci jen dočkal druhého zásahu ještě do přestávky. Ve 38. minutě obdržel Denzel Dumfries pobídku do volného prostoru od Malena a po průniku na pravém křídle nezaváhal v koncovce, lehce vyběhnutého Padta překonal chytrým pokusem k přední tyči. Domácí v následujícím průběhu kontrolovali náskok, hostům svitla naděje na bodový zisk zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

O parádní moment se postaral Ramon-Pascal Lundqvist, jenž zkusil štěstí z hranice šestnáctky a jeho tečovaná technická střela zapadla do levého horního rohu, gólman Zoet zůstal jen stát zhruba půl metru před brankovou čarou. Groningen se však k ničemu dalšímu nedostal a naopak v nastaveném čase inkasoval potřetí. Po rychlém brejku a finální nahrávce Bergwijna neminul zcela prázdnou branku Bruma. Rozhodčí Nijhuis ještě konzultoval celou situaci s videorozhodčím kvůli domnělému ofsajdu, ale gól nakonec uznal.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele