základní část, 1. kolo
11.08.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Willem II - VVV Venlo 0:1

Tilburg nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti Venlu a i přesto, že byl po většinu střetnutí lepším a aktivnějším výběrem, tak nakonec smolně prohrál v nejtěsnějším poměru 0:1. O jedinou branku sobotního klání se postaral Danny Post, domácí se na žádnou odpověď nezmohli. VVV si tak odváží velmi cenné tři body, na výhru v Eredivisii dosáhl poprvé od začátku února po dlouhých třinácti zápasech.

Utkání začalo minutou ticha za bývalé hráče Willemu Wannyho van Gilse s Leem Snijdersem, kteří zesnuli minulý měsíc. Tato motivace byla na domácích hráčích znát a už ve 4. minutě si vypracovali první obrovskou možnost. Po krásné přízemní kombinaci posunul Novozélanďan McGarry míč patičkou na rozběhnutého Lieftinka, jehož tvrdou ránu z hranice pokutového území výtečně odvrátil na rohový kop připravený brankář Unnerstall.

Neuběhly ani dvě minuty a geniální kolmici za obranu vymyslel Crowley, na kterou si naběhl kanonýr Fran Sol. Ten však v tváří tvář proti strážci Venla neuspěl a zblízka ho propálit nedokázal. Rozhodující okamžik byl k vidění ve 21. minutě. Po přistrčení od van Ooijena se z obrovské dálky opřel do balónu rozběhnutý Post a jeho parádní bomba z dobrých pětatřiceti metrů zaplachtila přímo do pravého horního růžku.

Do druhého dějství vstoupil Tilburg s ještě větším odhodláním a soupeře prakticky nepouštěl na útočnou polovinu, doslova ho zavřel před vlastní šestnáctkou. Krátce po odehrané hodině po dlouhém pasu Crowleyho a teči Crouxe se Solem hlavičkoval jeden z bránících hráčů a málem si vsítil vlastní branku, neboť orazítkoval břevno za Unnerstallem. Největší šanci na srovnání měl Tilburg v 71. minutě.

Skvělou práci odvedl Croux, jenž po odvážném průniku odcentroval ke vzdálenější tyči a tam dopravil míč do sítě Sol. Nicméně ten si při zakončení pomohl rukou a gól tak nebyl uznán, španělský útočník byl navíc za tento počin oceněn žlutou kartou. Ve zbývajícím průběhu si VVV s přehledem hlídal útočné akce protivníka a vůbec k ničemu ho nepustil.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele