základní část, 3. kolo
26.08.2018 12:15 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Willem II - Heracles Almelo 5:0

Tilburg navázal na minulé vítězství s Groningenem a tentokráte v domácím prostředí až nečekaně vysoko deklasoval Heracles 5:0, které až do tohoto utkání předvádělo výtečné výkony. Domácí se v tabulce posunuli na velmi solidní čtvrté místo se šesti body, Almelo má o dva body méně a je jedenácté. Willem nejprve nasměroval k vítězství Donis Avdijaj dvěma rychlými brankami, kterého vzápětí hned hattrickem podpořil Fran Sol.

Přitom úvodní čtvrthodině patřila hostům, když si vypracovali dvě velké možnosti. Nejprve v 11. minutě po ráně ze střední vzdálenosti skvěle zasahoval brankář Wellenreuther a odvrátil balón nad břevno, následně domácí strážce nepracoval zpětnou přihrávku a míč k jeho štěstí skončil o několik decimetrů vedle zadní tyče. Pak však svěřenci kouče Franka Wormutha, kteří doposud remizovali s Ajaxem (1:1) a porazili Den Haag (4:2), naprosto zkolabovali.

Ve 26. minutě otevřel skóre nedělního klání Avdijaj, kdy si po přihrávce od Akkaynaka navedl míč na svou silnější pravačku a z patnácti metrů náramně zavěsil ke vzdálenější konstrukci. Za další tři minuty čerstvě dvaadvacetiletý německý rodák skóroval podruhé, tentokráte po střele z hranice pokutového území a zákroku gólmana Blaswiche dorážel balón pohotově do odkryté branky - 2:0.

Neuběhlo ani pět minut a bylo to o tři trefy, poprvé se v novém ročníku prosadil španělský kanonýr Sol. Šestadvacetiletý útočník využil parádního pasu Özbilize za obranu a hlavou umístil míč k přední tyči, Blaswich byl naprosto bez šance. Pět minut po změně stran kopl Merkel ve vlastní šestnáctce Dankerluia a po prohlédnutí videozáznamu nařídil rozhodčí Perez pokutový kop, ke kterému se postavil Sol.

Ten byl v dobrém rozpoložení a nezaváhal, Blaswiche poslal na druhou stranu - 4:0. Sol zkompletoval svůj hattrick za pouhých 36 minut zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Dankerlui vymyslel parádní kolmici za obranu, rozběhnutý domácí forvard si udělal místo ke střele mezi dvěma bránícími protihráči a pak náramně vypálil k levé tyči. Hostující strážce se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele