základní část, 8. kolo
07.10.2018 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - Feyenoord Rotterdam 1:1

Feyenoord nedokázal naplnit papírové předpoklady na půdě Tilburgu a pouze se s ním rozešel smírně v poměru 1:1. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se dostal do vedení a vypadalo to, že si těsný náskok pohlídá, ovšem soupeř dokázal odpovědět zásluhou svého nejlepšího kanonýra Frana Sola. Rotterdamský celek tak teprve podruhé ze sedmi minulých duelů ztratil a v tabulce mu patří třetí příčka se sedmnácti body.

Domácí alespoň částečně napravili týden staré zaváhání s De Graafschapem (1:2) a s devíti body se přiblížili středu tabulky. K prvnímu nebezpečnějšímu okamžiku došlo po necelých dvaceti minutách hry, kdy těsně před hranicí pokutového území vypálil Steven Berghuis a jeho bombu odvrátil famózním způsobem do bezpečí brankář Wellenreuther. Po půl hodině hry poprvé prokázal své kvality španělský štírek Sol.

Šestadvacetiletý útočník se probojoval k hlavičce zblízka po pasu od Llonche a inkasované brance ve své síti zabránil gólman Vermeer reflexivním zákrokem nohou na brankové čáře. Poté se až do konce úvodního dějství nic nestalo, sedm minut po změně stran málem vsítil překvapivý gól Berghuis. Jeho přetažený centr kontroloval Wellenreuther očima a domácí strážce možná měl i trochu štěstí, neboť balón skončil o centimetry vedle levé tyče.

V 63. minutě vyšel Wellenreuther z minisouboje s Berghuisem opět vítězně a jeho střelu vykopl daleko od své branky. O tři minuty později stanul na konci pohledné akce domácí Avdijaj, ovšem po nabídce od Dankerluie trestuhodně selhal a mířil mimo. V 70. minutě se poněkolikáté blýskl hostující hrdina a hlavičku Botteghina senzačně vytěsnil do břevna. Poté se už svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta radovali.

Před hranicí brankového území se totiž Meißner až příliš okatě zavěsil na Jørgensena a rozhodčí Blom nařídil pokutový kop. K němu se postavil Berghuis a s ledovým klidem ho proměnil, když po zemi trefil spodní levý roh. Od tohoto okamžiku se hosté zatáhli více do své defenzívy a na pasivní pojetí doplatili. V 85. minutě zařídil konečný nerozhodný výsledek zmiňovaný Sol, jenž po nahrávce od Avdijaje nasměroval balón do branky kolem Vermeera.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele