základní část, 25. kolo
09.03.2019 18:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo zdolalo Excelsior a přiblížilo se středu tabulky

Venlo dokázalo přerušit svou šňůru tří porážek v řadě a nyní v domácím prostředí přehrálo po vyrovnaném průběhu konkurenční Excelsior nejtěsnějším poměrem 1:0. Diváci se na stadionu De Koel dočkali jediné branky v nastaveném čase úvodního dějství, rotterdamský klub byl v ofenzívě prakticky bezzubý a až na výjimky se na nic nezmohl. VVV se prozatím posunulo na desáté místo s dvaatřiceti body o skóre za devátý Groningen.

Hosté prohráli podruhé za sebou a nedokázali se oddálit sestupovému pásmu, se šestadvaceti body jsou čtrnáctí o dva body před šestnáctou barážovou příčkou Emmenu. Utkání nemělo od samého začátku výrazný náboj a mnoho gólových možností se neurodilo. Míč se nejčastěji pohyboval v blízkosti půlící čáry, nadějné akce končily buď kvůli nepřesnému přechodu na útočnou polovinu, nebo vinou pokažených finálních přihrávek.

V úvodní příležitosti se ocitli hosté po deseti minutách hry, nicméně s tvrdou střelou Edwardse si dokázal poradit brankář Unnerstall a balón odvrátil na rohový kop. Klíčový okamžik sobotního duelu nastal ve druhé nastavené minutě první půle. Počtvrté v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže se prosadil osmadvacetiletý záložník s ghanskými kořeny Jonathan Opoku, jenž byl ve správný čas na správném místě.

Van Ooijen parádně rozehrál přímý volný kop z pravého křídla, Opoku si seběhl před hranici brankového území a svou hlavičku umístil přesně k levé tyči. Zkoprnělý gólman Damen se za míčem stačil pouze ohlédnout. Excelsior po přestávce výrazně přidal a balón držel z téměř pětašedesáti procent, nicméně Unnerstall výraznější práci neměl a připsal si jen dva snazší zákroky proti ranám ze střední vzdálenosti.

Domácí zvolili po změně stran vyčkávací taktiku a nikam se netlačili, ani Damen proto nemusel řešit žádnou ošemetnější situaci. Venlo v příštím kole vyzve vedoucí PSV Eindhoven a pokusí se o senzaci, moc šanci na bodový zisk se mu ale nedává. Na SBV čeká nesmírně důležitá bitva, neboť vyzve patnácté Zwolle a v tomto případě se bude hrát o šest bodů.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele