základní část, 6. kolo
22.09.2018 19:45 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - NAC Breda 3:0

Venlo potvrdilo zlepšenou formu z poslední doby a po hladké výhře 3:0 nad Bredou protáhlo svou šňůru bez porážky na čtyři utkání v řadě. Na konto si k tomu připsalo své třetí vítězství v sezóně a posunulo se na šestou pozici s jedenácti body. Naopak NAC prohlubuje svou krizi, nyní zaznamenalo již čtvrtou prohru za sebou a patří mu předposlední sedmnáctá příčka se třemi body, hůře je na tom pouze Groningen.

VVV nakročil k důležitým třem bodům již v prvním poločase, kde vsítil hned dvě branky. Hodně nepovedené vystoupení zažil hostující Arno Verschueren, jenž po celý zápas naprosto hořel při defenzivních úkolech, zavinil pokutový kop a k tomu byl v samém závěru vyloučen. Diváci se nedočkali mnoha vyložených příležitostí, nicméně sledovali takticky vyspělý výkon svých svěřenců a také jejich výbornou produktivitu.

Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější příležitosti krátce po dvaceti odehraných minutách. Jay-Roy Grot poslal nadýchaný centr před hranici brankového území, kam si naběhl Jonathan Opoku a pravačkou zblízka fantasticky zavěsil pod břevno, brankář van Leer byl naprosto bez šance na úspěch. Zřejmě klíčový okamžik sobotního zápasu se zrodil v rozmezí 37. - 38. minuty, kdy VVV dostal výhodu pokutového kopu.

Verschueren totiž okatě stáhl ve vlastní šestnáctce Grota, obdržel od rozhodčího Kamphuise žlutou kartu a musel přihlížet tomu, jak Tino-Sven Sušič proměňuje nařízenou penaltu. Šestadvacetiletý záložník s bosenskými kořeny se trefil do pravého horního rohu, van Leer naproti tomu zvolil opačnou stranu. Hosté se nedokázali oklepat ani po změně stran, ba naopak v 53. minutě inkasovali potřetí.

Gólovou pojistku přidal nejaktivnější muž na hřišti Grot, jenž se po nahrávce od Seuntjense zbavil přešlapovačkou protihráče a pak nezištně z hranice šestnáctky našel prostor u zadní tyče, van Leer se i v tomto případě natahoval marně. Ve zbývajících minutách se utkání spíše dohrávalo, nicméně kalich hořkosti až do dna si vypil Verschueren. Jednadvacetiletý Belgičan totiž v 88. minutě uviděl zbytečnou druhou žlutou kartu a odešel tak předčasně do sprch.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele