základní část, 13. kolo
25.11.2018 16:45 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - AZ Alkmaar 2:2

Alkmaar nenavázal na předchozí dvě vítězství a v nejvyšší nizozemské soutěži opět ztratil, tentokráte si odvezl jen bod z půdy Venla (2:2). Přitom AZ už během čtvrthodiny vedl o dvě branky, jenomže po půl hodině domácí snížili a cenný bod vybojovali díky vyrovnávací trefě ve třetí nastavené minutě. Oba soupeři tak momentálně mají na kontě devatenáct bodů. Kvůli lepšímu skóre je Alkmaar na sedmé pozici a VVV těsně za ním na osmé příčce.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma vlétli do nedělního utkání jako uragán. První větší příležitost si vypracovali již ve 2. minutě, kdy Gudmundsson trefil z mírného úhlu bližší tyč a pak jeden z domácích hráčů málem nasměroval balón mezi tři tyče. Za další tři minuty zahrozil Mats Seuntjens. Šestadvacetiletý útočník napřáhl z první z hranice pokutového území a jeho přízemní pokus proletěl o decimetry vedle pravé tyče.

Vzápětí fauloval ve vlastní šestnáctce Promes a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. K nařízenému pokutovém kopu se postavil Teun Koopmeiners a gólmana Unnerstalla poslal na druhou stranu - 0:1. Ihned na to se na druhé straně musel vytáhnout s prvním parádním zákrokem Bizot po ráně ze střední distance. Mírný favorit tohoto utkání zvýšil svůj náskok v 15. minutě, to když Oussama Idrissi obdržel nahrávku od Midtsjøa.

Pak geniálně přechytračil dva bránící protihráče a z deseti metrů obstřelil vyběhnutého Unnerstalla. Přesně o čtvrthodiny později se Venlo vrátilo do hry o bodový zisk. Peniel Mlapa se po nepřesné rozehrávce soupeře a kolmici od Ralfa Seuntjense prosmýkl mezi dvěma bránícími protihráči a z osmnácti metrů zakončil po zemi přímo do dolního pravého rohu. O dvě minuty později napálil Til břevno a pokus Idrissiho vyškrábl na rohový kop fantastický Unnerstall.

Po změně stran tempo hry přeci jen lehce opadlo. Zhruba dvacet minut před koncem přestřelil ve vyložené možnosti zbrklý Grot, na druhé straně pálil z voleje jen do strážce VVV zapomenutý Midtsjø. V první nastavené minutě byl po zbytečném zákroku v blízkosti střídaček přímo vyloučen frustrovaný Peter van Ooijen, Venlo i přesto v poslední možnou chvíli srovnalo zásluhou skryté rány střídajícího Patricka Joostena k zadní konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele