základní část, 8. kolo
07.10.2018 14:30 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Heracles Almelo 4:0

Vitesse ani v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže nepředvádí vyrovnané výkony, ovšem v domácím prostředí proti Heracles ukázalo svou lepší stránku. Soupeře z Almela, který v dosavadních sedmi zápasech hned pětkrát zvítězil a pouze jednou prohrál, deklasoval celkem hladce po výsledku 4:0 a díky tomu se posunul na šesté místo s dvanácti body. Almelo tentokráte nemělo šanci ve všech ohledech a zůstává čtvrté se šestnácti body.

SBV vstoupil do nedělního zápasu s obrovským nasazením a už od úvodního hvizdu bylo všem přítomným jasné, že bude mít herně navrch. V první větší možnosti se hned v 6. minutě zjevil Oussama Darfalou, který se propracoval k hlavičce po centru z pravé strany a z osmi metrů orazítkoval pravou tyč. Za dalších pět minut se skóre přeci jen měnilo, to když z necelých třiceti metrů napřáhl Navarone Foor a jeho nádherná střela zaplavala do vzdálenější šibenice.

Poté domácí trochu polevili a čekali, co předvede protivník. Druhý gól si schovali na konec úvodního dějství. Darfalou si po nádherném pasu za obranu od Linssena naběhl do volného prostoru a svůj samostatný únik zakončil s grácii, gólmana Blaswiche obstřelil razantním projektilem z deseti metrů. Definitivně rozhodnuto bylo v polovině závěrečné části, podruhé v tomto utkání se dokázal prosadit Darfalou.

Pětadvacetiletý alžírský útočník obdržel kolmou nahrávku od Ødegaarda, kličkou se zbavil Van den Buijse a pak po přízemní střele skóroval díky odrazu od bližší konstrukce - 3:0. Posledního gólu na stadionu GelreDome se necelých patnáct tisíc fanoušků dočkalo v 73. minutě. Duarte si totiž počínal velmi neobratně v souboji s Foorem a nedovoleně ho poslal k zemi. Rozhodčí Kamphuis příliš neváhal a nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Alexander Büttner a i přes vystižení směru od náhradního brankáře Brouwera uklidil míč s naprostou přesností do levého dolního rohu. Domácí kopali v nastaveném čase ještě jednu penaltu a to po faulu od Samy, který stáhl protihráče za dres. Jenomže Büttner se podruhé do střelecké listiny nezapsal, své ráně dal příliš velkou razanci a horní tyčku o pár decimetrů přestřelil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele