základní část, 25. kolo
10.03.2019 14:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Ve šlágru 25. kola remizovalo Vitesse s Feyenoordem

Očekávaná bitva tohoto víkendu svého vítěze neměla, lehce favorizovaný Feyenoord totiž neudržel náskok z prvního poločasu a nakonec remizoval na půdě nevyzpytatelného Arnhemu v poměru 1:1. Hosté si přeci jen vytvořili více gólových možností, ale na druhou výhru v řadě to nestačilo a v tabulce jsou stále třetí se sedmačtyřiceti body. Vitesse ztratilo poprvé po čtyřech duelech a je páté se čtyřiceti body.

Rotterdamský výběr se dostal do první větší možnosti po třech odehraných minutách, kdy si na centr z pravého křídla od Toornstry naskočil hvězdný van Persie a jeho hlavičku dokázal před brankovou čarou nadvakrát zkrotit gólman Eduardo. Po čtvrthodině hry mohl na druhé straně zužitkovat standardní situaci van der Werff, avšak míč netrefil ideálně a zamířil vysoko nad horní tyčku. Vzápětí neměl Eduardo problém chytit do rukavic střelu Clasieho.

Minutu před poločasovou přestávkou byl opět vidět Van Persie, jenomže po zpětné nahrávce z levého křídla napřáhl z první a s jeho přízemním pokusem si pozorný Eduardo poradil. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta se dostali do vedení v nastaveném čase úvodního dějství. Orkun Kökçü využil zpětného přistrčení od Van Persieho a z hranice pokutového území se neomylně trefil k pravé tyči mimo dosah bezmocného strážce Vitesse.

Domácí po změně stran zmobilizovali síly a ihned ve 47. minutě srovnali. Teprve jednadvacetiletý ghanský útočník Dauda Mohammed skóroval podruhé ze tří předchozích ligových zápasů, tentokráte se po pasu z pravé strany zjevil před brankou a s velkým štěstím dopravil balón do sítě. Hostující defenzíva včetně francouzského brankáře Delleho si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá. Domácí dokonce mohli otočit vývoj v 65. minutě.

Delle se v tuto chvíli blýskl dvěma fantastickými zákroky proti nebezpečným ranám Ødegaarda s Karavajevem a výrazně podržel svůj celek. V 86. minutě chtěl na druhé straně rozhodnout van Persie, nicméně hlavou nasměroval míč o centimetry vedle vzdálenější konstrukce. V první nastavené minutě hlavičkoval smolně ze čtyř metrů pouze do levé tyče Van der Heijden a poté nesedla dorážka Van Persiemu, nic dalšího se již nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele