play off o Evropskou ligu - finále - odveta
28.05.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Utrecht zvládl odvetu v Arnhemu a zahraje si tak Evropskou ligu

Fotbalisté Utrechtu dokázali šokovat na půdě favorizovaného Vitesse a po úvodní domácí remíze 1:1 zvítězili v Arnhemu po takticky vyspělém výkonu v poměru 2:0. Díky tomu se po dvou letech kvalifikovali do příštího ročníku 2. předkola Evropské ligy a splnili svůj letošní cíl. Domácí SBV naopak bude zklamán, navíc zhruba čtvrthodiny před koncem korunoval své nepovedené představení zbytečným vyloučením Daudy Mohammeda.

Oba dva celky na sebe narazily v dodatečné kvalifikaci o EL i uplynulou sezónu a ve finálovém měření sil byl úspěšnější Arnhem po výsledcích 3:2, 2:1, soupeř mu tak nyní vše vrátil i s úroky. Hosté vstoupili do odvety velmi aktivně od samého začátku a první větší možnost si vytvořili po necelé čtvrthodině hry, kdy po několika hlavičkových soubojích pálil ze sedmi metrů Görtler a gólman Pasveer reflexivně odvrátil jeho ránu do bezpečí.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata vsítili první důležitý zásah krátce po odehrané půlhodině. Čtyřiadvacetiletý belgický útočník Cyriel Dessers se po hlavičce od Simona Gustafsona elegantně obtočil s balónem a pak ho z deseti metrů usměrnil přesně k levé tyči, Pasveer na tuto překvapivou skákavou střelu nedokázal včas zareagovat. V následujících minutách se Utrecht prezentoval pozornou hrou v defenzívě a úterního rivala vůbec k ničemu nepouštěl.

Arnhem byl v útočné fázi prakticky bezmocný, s přibývajícím časem začal stále více riskovat a FC toho využil v 77. minutě. Gustafson obdržel parádní přízemní centr z pravé strany od Bahebecka, rychle si seběhl za obranu protivníka a pak dokázal obejít i vyběhnutého Pasveera. V zakončení přeci jen zachoval chladnou hlavu a balón po zemi usměrnil do vzdálenějšího dolního rohu, obranný skluz Karavajeva přišel až moc pozdě. Neuběhla ani minuta a naděje domácího celku definitivně pohřbil Dauda. Ten ve středu hrací plochy v souboji o míč naprosto nesmyslně přišlápl kotník Gustafsona a rozhodčí Makkelie neváhal ani vteřinu, jednadvacetiletému ghanskému forvardovi okamžitě ukázal přímou červenou kartu. Zdecimovaný Arnhem se ve zbývajícím průběhu na nic nezmohl a evropské poháry si proto nezahraje.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele