základní část, 7. kolo
29.09.2018 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Excelsior doma jedinou brankou udolal Venlo

Rotterdamský Excelsior zvládl nesmírně vyrovnaný souboj s konkurenčním Venlem a díky rychle vstřelené brance v úvodním poločase zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. V letošním ročníku bodoval naplno teprve podruhé. Díky tomu se vzdálili sestupovým pozicím a naopak se přiblížil horní polovině tabulky. VVV přerušil svou šňůru pěti střetnutí za sebou bez porážky, i tak zůstal v Eredivisii na šestém místě s jedenácti body.

Utkání nebylo od samého začátku nijak atraktivní pro fanoušky. Převládala taktická bitva s minimem gólových šancí. SBV vsítil jediný gól sobotního klání přesně po dvaceti odehraných minutách. Po přihrávce od Aliho Messaouda přeběhl polovinu hřiště Elías Már Ómarsson a svou nádhernou individuální akci zakončil s grácií, po kličce před hranicí brankového území zamířil technicky do vzdálenějšího dolního rohu.

Od tohoto okamžiku se domácí výběr více zatáhl do defenzívy a čekal, co předvede protivník. Ten byl blízko k vyrovnání krátce po odehrané půlhodině. Ke střele z dvaceti metrů se odhodlal Sušič a jeho razantní přízemní projektil orazítkoval bližší konstrukci, míč se poté odrazil přesně na kopačku bránícího Burneta. To však byla poslední velká příležitost tohoto zápasu, hosté i přes mírný tlak již nedokázali brankáře Stevense výrazněji ohrozit.

Obrázek hry se neměnil ani po přestávce. Hostům svitla naděje na bodový zisk v 85. minutě. Messaoud totiž velmi nevybíravým způsobem atakoval Borgmanna, kopačku zvedl výše než je přípustné a rozhodčí Perez mu udělil přímou červenou kartu za surovou hru. Jenže Venlo této výhody využít nedokázalo, v příštím kole se pokusí napravit zaváhání na půdě lídra z PSV Eidnhoven. SBV zavítá na stadion velkého rivala ze Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele