základní část, 6. kolo
22.09.2018 19:45 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

SBV Excelsior - SC Heerenveen 3:3

Oba dva sobotní protivníci vyhráli v dosavadních pěti kolech pouze jednou a svou bilanci nedokázali vylepšit ani ve vzájemném zápase. Po divokém průběhu se rozešli smírně po výsledku 3:3. Ke třem bodům měl blíže domácí výběr, jenž po prvním poločase vedl o dvě branky a pak ještě 3:1. Jenže o náskok přišel a rozhodující trefu inkasoval ve druhé nastavené minutě. SBV je dvanáctý se šesti body, Heerenveenu patří se stejným počtem třináctá pozice.

Rotterdamský výběr vstoupil do zápasu excelentně a do vedení se dostal ze své první vážnější akce po dvanácti odehraných minutách. Po přihrávce od Fortese vypálil z pokutového území a tvrdou ranou dokázal překonat brankáře Hahna. O osm minut později mohl navýšit vedení Excelsioru Ómarsson, který postupoval sám na Hahna, ovšem ten mu včas skočil pod nohy a balón odkopl do bezpečí. Domácí pokračovali ve velkém tlaku i v dalším průběhu.

Po půl hodině hry zahrozili z rohového kopu, následnou nenápadnou hlavičku vyrážel strážce SC na poslední chvíli těsně před brankovou čarou. Ve 39. minutě byl Hahn znovu v pohotovosti, tentokráte tygřím skokem likvidoval bombu Edwardse z hranice šestnáctky. Excelsior se dočkal zasloužené druhé branky za další tři minuty, kdy z pětadvaceti metrů napřáhl Luigi Bruins a jeho skákavý pokus zapadl ke vzdálenější konstrukci.

Hosté po přestávce změnili svůj projev k lepšímu a do hry o bodový zisk se vrátili ve 49. minutě. O snížení se postaral Davy Bulthuis, když si naskočil na perfektně zahraný přímý volný kop střídajícího Mihajloviče a hlavou nekompromisně zavěsil k přední tyči. Radost SC však netrvala příliš dlouho, ani ne za dvě minuty se podruhé v zápase prosadil Messaoud a okamžitě tak vrátil svému výběru dvoubrankové vedení.

Šestadvacetiletý záložník si naběhl na krásnou přihrávku do šestnáctky protivníka a z první ukázkově zakončil pod horní tyčku. Hosté rozhodně nesložili zbraně a v 59. minutě opět snížili, tentokráte se po rohovém kopu Mihajloviče z levé strany zjevil u vzdálenější tyče Morten Thorsby a hlavou usměrnil míč do sítě kolem bezmocného gólmana Stevense. Hrdinou Heerenveenu se v samém závěru stal další střídající hráč Jizz Hornkamp, když vytříbeným obstřelem z mírného úhlu zakončil přesně k zadní tyči.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele