základní část, 8. kolo
06.10.2018 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Excelsior 2:0

Zwolle potvrdilo zlepšující se formu z poslední doby a nyní zvítězilo již potřetí z předchozích pěti zápasů, tabulkou Eredivisie se proto posunulo do horní poloviny o bod před svého sobotního konkurenta. Tím byl rotterdamský Excelsior, jenž nenavázal na nedávný těsný úspěch s Venlem (1:0) a s devíti body mu patří umístění ve středu nejvyšší nizozemské soutěže. Domácí se prezentovali skvělou defenzívou a soupeře k ničemu nepustili.

Utkání sice nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti a diváci spíše sledovali opatrnou hru s čekáním na chyby soupeře, od samého začátku však bylo znát, že PEC je v mnohem větší pohodě. Do první větší příležitosti se dostal po dvaceti odehraných minutách. Na hranici pokutového území soupeře si udělal místo Namli, na nic nečekal a prezentoval se přízemní pumelicí, která nakonec orazítkovala bližší tyč.

Domácí zužitkovali svou mírnou převahu ve 23. minutě, po téměř dvouměsíčním půstu se prosadil Mike van Duinen. Šestadvacetiletý útočník skóroval potřetí v tomto ročníku po přihrávce od Paala a následné ponechané výhodě, nakonec vystřelil nezištně z hranice šestnáctky k bližší tyči. Brankář Stevens si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu už nezabránil. Zwolle se touto trefou uklidnilo a další přidalo deset minut po přestávce.

Pojistku zaznamenal finský obránce Thomas Lam, jenž po přímém volném kopu z pravého křídla od Namliho předskočil na hranici brankového území Matthyse a hlavou usměrnil balón do sítě kolem zkoprnělého Stevense.

SBV se ve zbývajícím průběhu snažil vrátit zpět do hry o bodový zisk, jenomže v ofenzívě byl naprosto neškodný. V příštím kole se pokusí uspět proti favorizovanému Arnhemu, Zwolle po reprezentační přestávce zavítá na půdu mnohem slavnějšího rotterdamského klubu z Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele