základní část, 25. kolo
10.03.2019 12:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zwolle se rozešlo bez branek s Alkmaarem a získalo cenný bod

Zwolle předvedlo proti čtvrtému týmu tabulky zodpovědný výkon v defenzivě a i přesto, že neskórovalo, tak remízu za nerozhodný výsledek 0:0 bere všemi deseti. Díky tomu se momentálně posunulo na třináctou pozici se šestadvaceti body a před šestnáctým Emmenem drží dvoubodový odstup. Hosté nenavázali na předchozí úspěch se Sittardem (4:2), prozatím jsou stále čtvrtí se čtyřiačtyřiceti body a na třetí Feyenoord mají manko dvou bodů.

Utkání přitom nebylo z diváckého pohledu nijak výrazně nudné a přihlížející se dočkali několika gólových příležitostí. Ta první se urodila přesně po čtvrthodiny hry. Po průnikové přihrávce Clementa na levou stranu pokutového území převzal míč Namli a jeho prudkou přízemní ránu odvrátil nohou na rohový kop brankář Bizot. Přesně v polovině úvodního dějství byl hostující strážce znovu v pohotovosti.

Z dvaceti metrů razantně vypálil Paal a Bizot vyrážel balón před sebe, následnou dorážku Elberse zablokoval na poslední chvíli Vlaar. Domácí nepolevovali ani po přestávce a v 51. minutě si vypracovali další možnost. Tentokráte předvedl rychlé nohy na levém křídle aktivní Elbers, následný pokus z mírného úhlu však Bizota nepřekvapil. Alkmaar poprvé vážněji zahrozil po hodině hry a hned z toho byla nejnebezpečnější šance dosavadního průběhu.

Idrissi si posunul míč na svou silnější pravačku a zkusil štěstí z dvanácti metrů, gólman van der Hart vytěsnil balón fantasticky jednoruč nad svou horní tyčku. V 66. minutě běžel osamocen směrem k domácí brance Stengs, jenomže zblízka na připraveného van der Harta trestuhodně nevyzrál. Za další tři minuty napřáhl z dobrých třiceti metrů Maher a jednička Zwolle se parádně proletěla vzduchem, přitom ukryla balón v rukavicích.

Zhruba čtvrthodiny před koncem se odrazil míč do volného prostoru ke kanonýrovi van Duinenovi, tomu ale zakončení z první nevyšlo a pohrdl tak velkou příležitostí. V 85. minutě se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů Maher a mířil ke vzdálenější konstrukci, kterou minul ani ne o půl metru. AZ se v příštím kole pokusí napravit zaváhání proti favorizovanému Ajaxu, Zwolle se představí v Rotterdamu s místním Excelsiorem.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele